Konuşma gecikmesinin nedenleri

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ayvaz, 2 yaşından küçük çocukların teknolojiyle haşır neşir olması sonucunda konuşma bozukluklarının görülebileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2017 07:31 GÜNCELLEME 01.02.2018 09:18 Çocuk
Konuşma gecikmesinin nedenleri
Konuşma gecikmesinin nedenleri

Çocuklarda dil gelişiminin en geç 3 yaşına kadar tamamlanması gerektiğini belirten uzmanlar, konuşma bozukluklarının görülmesinin altında yatan en yaygın nedeni çocukların dijital ekranlara maruz kalmalarına bağladı.

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ayvaz, çocukların dijital ekranlardaki hızlı akışa ayak uyduramadıklarına değinerek, “Elektronik cihaz kullanan çocukların algıları, ekranlardaki hızlı akışa göre çok daha düşük olduğu için gördükleri şeyleri kavrayabilme konusunda büyük çaba gösterirler. Bu durum da geri kalan dünyaya algılarını ve duygularını kapatmasına sebep olur.”

ÇOCUĞUNUZU SUSTURMAK İÇİN TELEFON VERMEYİN

Ağlama krizine giren çocuğunu susturmak için çareyi akıllı telefonlarda bulan aileler, farkında olmadan çocuklarını tehlikeye atıyor. Doç. Dr. Adnan Ayvaz ise konu hakkında şöyle söylüyor:

“Çocukların ekrana sabitlenmesi beyni yorarak sağlıklı gelişmelerini engelliyor. TV karşısında vakit geçiren çocuklar, ebeveynlerinden ve sosyal ortamlardan alması gereken birebir iletişimin sağladığı sağlıklı uyaranlardan da eksik kalıyor.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR