Çocukların oyuncakla uyuması zararlı mı?

Oyuncağı olmadan uyumakta güçlük çeken çocukların psikolojisini ve nasıl davranılması gerektiğini sizler için mercek altına aldık. İşte oyuncağıyla uyuyan çocuklarda dikkat edilmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2018 08:10 GÜNCELLEME 02.03.2019 17:37 Çocuk
Çocukların oyuncakla uyuması zararlı mı?
Çocukların oyuncakla uyuması zararlı mı?

Çocuğun gelişimi bakımından oldukça önemli bir etkiye sahip olan oyuncaklar, günümüzde pek çok çocuğun gece yatarken yanından ayırmadığı uyku arkadaşıdır. Kız çocukları daha çok bebekleriyle birlikte uyumak isterken, erkek çocukları oyuncak ayı ya da sevdikleri araba gibi nesneleri tercih eder. Çocukların bu şekilde yatması sakıncalı bir durum olmasa da onların bu isteklerini azaltmakta fayda var.

Oyuncağın kaybolması, tatil ya da misafirlikte kalma gibi durumlarda her gece birlikte uyudukları oyuncakları bulamayacaklarından dolayı ebeveynlerine sıkıntı çıkartabilirler. Alınması gereken önlemlerin başında ise çocuğu oyuncağından zorla ayırmadan halletmek geliyor.

Çocuk kendini güvenli bir ortamda hissetmezse oyuncağı ile uyumak ister. Bu nedenle çocuğun yaş seviyesine uygun sakin bir dil ile anlatılmalıdır. Beraber uyudukları nesneler geçiş objesi olduğundan çocuğun buna kendini hazır hissetmesi önemlidir. Bu yüzden oyuncağını çocuktan ayırmak için kesinlikle nesneyi saklamaya kalkmayın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR