Okul öncesi dönemde (0-6 yaş) çocuklar için eğitici oyuncaklar

Okul öncesi çağında çocuğun sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için oyuncak seçerken anne ve babalar daha dikkatli olmalıdır. Peki, 0-6 yaş arası oyuncak seçimi nasıl olmalı? İşte çocukları hem eğlendiren hem öğreten eğitici oyuncak çeşitleri...

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2019 08:05 GÜNCELLEME 20.04.2019 09:02 Çocuk
Okul öncesi dönemde (0-6 yaş) çocuklar için eğitici oyuncaklar
Okul öncesi dönemde (0-6 yaş) çocuklar için eğitici oyuncaklar

Çocuğun sağlıklı bir gelişim sürdürebilmesi için özellikle de 0-6 yaş döneminde oynadığı oyuncakların etkisi büyüktür. Adı her ne kadar oyun olsa da aslında birçok temel beceriyi kazandıran oyuncaklar, çocuğun hayal dünyasını geliştirerek psikososyal, düşünsel, ve fiziksel yetilerinin tamamlanmasına yardımcı olur.

Çocuğun oynadığı oyun ve oyuncaklar çocuğun gelişimi direkt olarak etkilediğinden dolayı oyuncak seçiminde büyük bir titizlik gösterilmelidir. Peki, anne ve babalar çocukları için nasıl bir oyuncak seçmeli? İşte hem kız hem de erkek çocukların oynayabileceği eğitici oyunlar...

1- AHŞAP OYUNCAKLAR

Çocuğunun sağlığını düşünerek kimyasaldan yapılan plastik oyuncakları tercih etmek yerine doğanın özünden üretilen doğal ahşap oyuncakları tercih edebilirsiniz.

2- OYUN HAMURU

Oyun hamurlarındaki yoğurma, sıkma şekil verme ve parçalama hareketlerinin kullanılmasıyla el becerilerinin gelişimine katkı sağlar.

3- BUL TAK (GEOMETRİK) OYUNCAKLAR

Üzerinde çeşitli geometrik şekillerin yer aldığı oyunlar çocuklar için en ideal oyuncaklardan biridir. Her yeni şekil, doku ve görüntü çocuğun ayırt edebime becerisini geliştirir. 2 yaş ve üzeri çocuklar için muhakkak alınması gereken oyuncaklardandır.

4- LEGO

Legoları birbirine oturtma ve şekil vermeye yarayan legolar, hayal dünyalarını geliştirmek için birebirdir.

5- MÜZİK ALETİ

Müziğe karşı küçük yaşta duyulan ilgi, eğitimlerle geliştirilebilecek bir durum olduğundan dolayı oyuncak müzik aletleri ile çalışmalara başlayabilirsiniz.

6- YAP-BOZ

Parça bütün ilişkisini kafasında kurmasını sağlayan yapbozlar, el becerisini geliştirir. Dikkat dağınıklığına karşı etkili oyuncaklardandır.

7- MIKNATISLI YAZI TAHTASI

Okul dönemine hazırlık yapabileceği mıknatıslı yazı tahtaları, ince motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlar.

8- BOYAMA KİTAPLARI

Çocuğun sağ ve sol beynini aynı anda harekete geçiren boyama kitapları çocuğun hayal dünyasının genişlemesine yardımcı olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR