Çocuklarda şeker yemenin zararları

Çocuğunuzun ısrarına dayanamayıp verdiğiniz şekerlerin vücuduna ne kadar zarar verdiğini biliyor muydunuz? İşte şeker tüketmenin çocuklardaki zararı...

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2018 16:50 GÜNCELLEME 09.11.2018 17:16 Çocuk
Çocuklarda şeker yemenin zararları
Çocuklarda şeker yemenin zararları

Hiçbir çocuğun hayır diyemeyeceği şeker ve çikolataların normalde bile tüketilmesi zararlı iken, bu ölçü kaçtığında sağlığı ciddi anlamda olumsuz etkileyebiliyor.Sindirim sistemi rahatsızlıklarından alerjik reaksiyonlara kadar çeşitli sorunlara neden olabilen şeker tüketiminin çocuklar üzerindeki diğer etkileri ise şöyle:

İSHAL

Aşırı miktarda yenilen şeker ilk olarak sindirim sistemini olumsuz etkiliyor. Rutin beslenme düzeni aksadığı için çocuklarda bulantı, kusma ve iştahsızlığa neden olur.

BESLENME ALIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİRİYOR

Çocuklar tadı hoşuna giden şeyleri zararlı olsa bile bırakmakta zorlanırlar. Bu yiyeceklerden birisi de şeker ve çikolata. Şeker tüketme konusunda aşırıya kaçan çocuklar ise günlük tüketmeleri gereken besinlerden uzaklaşmasına sebep olur. Bu durum da hem iştah kaybı hem vücut direncinin düşmesi ile sonuçlanır.

DİŞ SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

İçerisindeki yapışkan madde nedeniyle tüketildiği takdirde dişlerde yapışıklık hissi bırakan şekerler bir zaman sonra çürüklere neden oluyor. Bu nedenle çocuğunuzun şeker yemesini engelleyemiyorsanız, şekerden sonra en azından 1 bardak su içmesini sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR