Mavi balina nedir? Oyun bağımlılığından nasıl kurtulunur?

Bursa'da 12 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden olan "Mavi Balina" oyununun tehlikesi ve çocuklar üzerindeki etkisini uzmana sorduk. Peki mavi balina nedir? Çocukları sanal tehlikeye karşı nasıl korumalıyız? İnternet veya oyun bağımlısı olan çocuklara aileleri nasıl davranmalı? İşte Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Murat Altın'ın çocuklardaki ve gençlerdeki İnternet bağımlılığı hakkında açıklamaları...

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2019 12:04 GÜNCELLEME 10.02.2019 08:18 Çocuk
Mavi balina nedir? Oyun bağımlılığından nasıl kurtulunur?
Mavi balina nedir? Oyun bağımlılığından nasıl kurtulunur?

Yasemin.com/ ÖZEL

Dünya Sağlık Örgütü'nün resmen "akıl hastalığı" olarak tanımladığı oyun bağımlılığı, günümüzde pek çok ailenin muzdarip olduğu sorunların başında geliyor. Küçük yaşlardaki çocuklardan ergenlik ya da yetişkinlik dönemindeki bireylere kadar uzanan oyun bağımlılığı, bir yandan ruhsal dengeyi bozarken bir yandan da sosyal gelişim aktivitelerinin kopmasına neden oluyor. Özellikle de Mavi balina, Counter-Strike, Team Fortress, Pubg gibi bağımlılık yapan oyunlar, bilgisayar başından kalkmayan çocukların ilk tercihleri oluyor. Aynı zamanda bu oyunlar çocuklarında hayatlarını tehlikeye sokuyor.

UZMANLAR TEHLİKEYE İŞARET ETTİ

Özellikle ülkeden ülkeye yayılarak çok sayıda gencin ve çocuğun intihar etmesine sebep olmasıyla gündeme gelen Mavi Balina'yı ve internet bağımlılığına dair ailelerin bilmesi gerekenleri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Murat Altın, Yasemin.com editörlerinden Ebrar Albayrak'a açıkladı.

İŞTE DETAYLARI...

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Devletimiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Pubg mavi balina nice ocaklar yıkıyor gençlerimiz ülkeye bu şekilde ne fayda sağlayacak topluma nasıl örnek bir birey olacaklar şiddet içeren bu oyunlara yasak gelsin artık yeter
    Cevapla
  • Çare 5 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğimiz evlatlarımız mavi balina pubg gibi oyunlarla değerli zamanlarını harcıyorlar. Devletimize insanlığa faydalı bireyler olsun diye yetiştirdiğimiz dokunmaya kıyamadığımız çocuklarımız ne hallere düşmüş lütfen ilgili birimler hükümetimiz bu oyunlara erişimi yasaklasın.
    Cevapla
  • Esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Mavi balina söylendiğine göre bir virüs . Çocuğun bilgisayarından uygunsuz durumunu yakalayıp şantaj ile sıkıştırıp çocuğu mecbur bırakıyormuş. Daha fazla suç kanıtı ispatı yükledikçe çocuk dahada kitleniyor. .
    Cevapla
  • Abdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Aileler daha neye dikkat etsin bu devletin yapacağı bir şey
    Cevapla
  • zafergülten 5 yıl önce Şikayet Et
    insan olarak herkesin gönlünde bir aslan,yani bir kahraman yatar,insanoğlu yapamamadıklarını yapmak,başaramadıklarını başarmak,lider ve üstün olmak ister,bu onun içgüdüsünde vardır. kurt evcileşir mi ,evet kurt da evcilleşir ama bir damla insan kanı tatmaya görsün,tekrar vahşi kimliğine döner.--ve internette yeni oyun oynamaya başlayan kişide önce evcil kurt gibidir,ama oyunlarda yenmeye,kahraman olmaya,istediğini yapabilmeye başlayınca kan tadı almış kurt gibi olur,kendini kaptırır,kolay kolay iflah olmaz. iyisimi çocuğu oyunlardan uzak tutmaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR