İyi bir uyku için doğru yatak odası şart!

"Kaliteli bir uyku uyuyamıyorum" diyorsanız yatak odanızı mutlaka değiştirmeniz gerekebilir.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2017 07:23 GÜNCELLEME 23.10.2017 09:25 Dekorasyon
İyi bir uyku için doğru yatak odası şart!
İyi bir uyku için doğru yatak odası şart!

Sabah uyandığınızda kendinizi huzursuz hissediyor, geceleri uykunuz sürekli bölünüyorsa sebebi yatak odası düzeniniz olabilir. Uzmanlar kaliteli bir uyku için yatak odalarının düzenlenmesinde önemli olan 4 hususu açıkladı.

İşte "iyi bir uyku için yatak odası nasıl düzenlenmeli?";

1-Aydınlık derecesi

Sabah uyandığınızda güneş odanızı direk geliyorsa mutlaka güneşi kesen karartmalı kalın perdeler kullanın. Tamamen karanlıkta yapılan bir uyku kaliteli her zaman dinlendirici etkiye sahiptir.

2-İdeal sıcaklık

Sıcaktan uykunuz bölünüyor yada sabah uyandığınızda terlemiş oluyorsanız yatak odanızdaki sıcaklık seviyesini normal hale getirmelisiniz. Bunun için ise gündüz açacağız klima ile 18-20 derecede yani ideal sıcaklıkta ayarlanmalıdır. Klima direk yatak üzerine üflüyor olması yanlış konumlandırıldığını gösterir. Klimanızı yatak başının olduğu cepheye konumlandırıp karşıya üflemesini sağlayabilirsiniz.

3 - Yerleşim ve mobilya

Yatak odanızın mobilyalarını seçerken rahatlıkla depolayabileceğiniz hacimde, açık renkli mobilyalar tercih edin. Uyku öncesi ferah ve açık renkli mobilyaların olduğu bir odada olduğunu ilmek rahatlatacaktır. 

4-Renkler

Odanızda kullandığınız açık ve yumuşak renkler yeşil, mavi gri, sarı gibi rahatlatıcı etkisi olan renkler kaliteli bir uyku uyumanızı sağlar. Aynı zamanda sizi uykuya hazırlamaya yardımcı olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR