Yatak örtüsü seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Yatakların üstlerini örtmek çoğu zamanda yatakları süslemek için kullandığınız yatak örtülerini seçerken dikkat etmeniz gerekenleri biliyor musunuz? İşte yatak örtüsü alırken dikkat etmeniz gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2018 07:42 GÜNCELLEME 13.04.2018 15:33 Dekorasyon
Yatak örtüsü seçerken dikkat etmeniz gerekenler
Yatak örtüsü seçerken dikkat etmeniz gerekenler

Yatak odası dekorasyonunu tamamlayan ve en dikkat çeken detay yatak örtüsü, doğru seçim sayesinde odanın bütün havasını değiştirebilir. Doğru renk ve desenler yatak odanızın daha ferah, geniş ve şık görünmesini sağlayabilir.  

İşte yatak örtüsü alırken dikkat etmeniz gerekenler:

- Yatak örtüsü seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey örtünün odanın dekorasyonuyla uyumu olmalıdır. Örneğin yatak odası dekorasyonunuz sadeyse daha gösterişsiz örtüler seçmelisiniz.

- Seçtiğiniz örtünün etek kısımları yere değmelidir. Bu nedenle örtüyü alırken ölçüsüne dikkat etmelisiniz.

- Yatak odası dekorasyonun beyaz ve bej ağırlıklıysa örtünüzü daha renkli seçebilirsiniz. Örneğin yatak örtünüzü mavi, kırmızı, siyah ve yeşil gibi renklerde seçerek güzel bir uyum yakalayabilirsiniz.

- Görünümünün dışında yatak örtünüz kolay temizlenebilir olmalıdır. Ayrıca uzun yıllar kullanmak istiyorsanız çabuk yıpranmayacağından da emin olmalısınız.

- Yatak örtüsünün kumaşı düzenli görünmesinde oldukça etkilidir. Saten kumaş her ne kadar şık görünse de kaygan yapısı nedeniyle yatağın çabuk bozulmasına neden olur. Bu nedenle yatak örtüsü seçerken kumaşına dikkat etmelisiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR