Dekorasyonda renklerin kullanımı ve manaları

Evin veya benzeri alanların her ayrı köşesine hakim olan renklerin ortamı nasıl betimlediği önemli bir detaydır. "Yasemin.com" olarak dekorasyonda kullandığınız renklerin ne anlama geldiğini sizlere açıkladık.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2018 08:11 GÜNCELLEME 24.11.2018 19:09 Dekorasyon
Dekorasyonda renklerin kullanımı ve manaları
Dekorasyonda renklerin kullanımı ve manaları

Dekorasyonda şüphesiz önemli olan renklerin uyumu ve nasıl kullanıldığıdır. Ufak bir bilgilendirme ile renklerin ne anlama geldiğini öğrenip uygulamanız için renk analizi yapan uzmanlar tarafından sizlere sunuyoruz.

Dekorasyonda kullanılan renklerin manaları:

- Sonsuzluk anlamına gelen mavi rengi sinir sistemini yumuşattığından dolayı yatak odalarında ve dinlenme odalarında tercih edilebilir.

- Evin giriş mekanı için en ideal renk olan yeşil tonları heyecan duygusunu azalttığından dolayı kullanıldığı mekanlarda huzur verir.

- Evin karanlık odalarında tercih edilmesi uygun olan sarı rengi genellikle neşe verici bir etki yaratır. Az ışık alan odalarınız için kullanabileceğiniz sarı renginde aşırıya kaçmamaya özen göstermeniz gerekir.

- Sağlam ve dayanıklı olmayı simgeleyen turuncu rengi, iştahı artıran bir renk olması nedeniyle yemek odası yerine hobi odanızda tercih edebileceğiniz ideal bir seçenek olabilir.

- Zenginliği çağrıştıran mor rengini banyo ve tuvaletlerde tercih edilebilirsiniz. Osmanlıdan bu zamana kadar taşınan hamam kültürü ile yeniliğe uyum sağlayan renkleri dekorasyonların üzerinde konuşturarak yakalayabilirsiniz.

- İnsanların metabolizmasını dengeleyen kırmızı rengini en ideal kullanabileceğiniz alan şüphesiz mutfaklardır. Bir yandan size enerji sağlarken diğer bir yandan da enerjinizi dağıtacağınız bir yer olacaktır.

- Duygusallığı, şefkati simgeleyen pembe rengini sadece çocuk odalarında değil her yaştan insanların yatak odalarında da seçenek olarak görebilirsiniz. Pembe renginin içinde güven duygusunu yaşarken ve kendinizi rahat ve güvenli bir ortamda hissedebilirsiniz.

- Gözleri dinlendiren, iç huzur taşıyan bir renk olan beyaz masumiyeti en iyi simgeleyen renklerden biridir. Salonda günün yorgunluğunu atmanız için beyaz rengini tercih etmeniz hem sinirlerinizi yatıştırmanıza hem de yorgunluğu atmanıza yardımcı olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR