Banyo dekorasyonunda yapılan hatalar

Banyo gibi evin küçük mekanlarında özenle yapılması gereken tasarımlar vardır. Bu tasarımlar göz önüne alındığında hem konforlu hem de görselliğe uygun kullanım oluşturabilir. Peki banyoda yapılmaması gereken dekorasyonlar nelerdir? Banyonuzda nasıl detaylar uygulayabilirsiniz? Detaylar haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2020 18:01 GÜNCELLEME 01.05.2020 18:13 Dekorasyon
Banyo dekorasyonunda yapılan hatalar
Banyo dekorasyonunda yapılan hatalar

Banyolar suya maruz kalabilen nemli bir mekan olmaları nedeniyle, dekorasyonda yapılan hatalar banyonun zarar görmesine ve sorunların oluşmasına neden olabilir. Hem konforlu hem de görseli zengin bir banyo dekorasyonu yakalamak için, bazı dekorasyon yanlışlarından uzak durmanız gerekir. Peki banyo dekorasyonunda yapılmaması gerekenler nelerdir? Hangi tasarımlar gözetilmelidir? İlk yapmanız gereken, ıslak zeminlere yönelmenizdir. Banyolardaki ıslak zeminlerden dolayı kaygan eşyalar kullanmamalısınız. Alternatif olarak anti kaygan ürünleri tercih edebilirsiniz. Nem tutmayan cam dekore edebilirsiniz. Banyonuzun nemli durmasını engellemek için, nemden uzak tutan camları kullanmayı tercih edebilirsiniz.  Fazla aksesuar kullanımından kaçınmalısınız. Aksesuarlar görselliğe renk ve canlılık katar ancak alan kalabalığına sebep olacağı için kazalara sebep olabilir. Aksesuarları camlı dolap içlerine koymayı tercih edebilirsiniz. Peki ya banyo dekorasyonunda hangi hataları yapmamalısınız?

BANYO DEKORASYONUNDA YAPILMAMASI GEREKEN 8 HATA

Banyo halı seçimi

- Banyo aksesuarından en çok kullanılan bitkilerdir. Ancak banyoların nemli alanlar olmasından dolayı, bitkilerin ölmesine neden olabilir. Bu sebeple kullanacağınız bitkiyi, nemli ortamlara olan dayanıklılığına göre seçmeniz gerekir.

- Banyoda halı kullanımı, yıllardır var olan bir dekorasyon geleneğidir. Ancak bu doğru bir yaklaşım değildir. Çünkü halılar banyo içerisinde bulunan tüm nemi içerisine hapseder. Ve bu durum, kötü kokuların oluşmasına sebebiyet verir. 

Banyo cam seçimi

- Deseni bol ve fırfırlı duş perdeleri yanlış bir tercih olacaktır. Çünkü bu perdeler şıklık açısından da ucuzluk oluşturur. Bunlar yerine suya dayanıklılığı da olan naylon perdeleri kullanmanız en doğrusudur.

- Lavabo konusunda yuvarlak derin modeller kullanabilirsiniz. Çünkü daha minimal modeller, banyonun daha çabuk ıslanmasına neden olacaktır. 

Banyo aksesuar seçimi

- Aydınlatmalar, banyonun bir diğer önemli konusudur. Banyoyu daha modern gösterebilmek adına, ışıkları doğru şekilde kullanmanız gerekir. Daha net bir görüntü oluşmasını sağlamak için, daha aydınlık bir etki oluşturan aydınlatmaları tercih etmelisiniz.

- Banyonun en çok kullanılan parçalarından biri havlulardır. Eğer havlularınızı dağınık şekilde kullanırsanız, bu çirkin bir görüntü oluşturur. Bu nedenle askılık yerine raf modellerini tercih edebilirsiniz.

Banyo perde seçimi

- Banyo borularını, çamaşır makinesi borularını görünür tutmanız hoş bir görüntü oluşturmayacaktır. Bu nedenle boruları dolap içerisinde saklamanız, şık bir görüntü oluşturacaktır.

- Banyo içerisinde kullanılan gündelik eşyaları görünürde tutmanız, dağınıklığa ve kazalara neden olur. Bunun için, eşyaları bir dolap içerisinde tutmalısınız. Şıklık kazandırmak için, camlı dolapları tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR