İftar masaları için özel sunum önerileri

Ramazan-ı Şerif ayı boyunca birbirinden şık iftar sofraları ve sunumları hazırlamanız mümkün. Bu amaçla sizlere sofra sunum önerileriyle ilgili küçük püf noktaları derledik. Salata tabaklarının dizimi, tabakların sıralanması ve bardakların duruşu gibi pek çok detay, iftar masalarınıza ayrı bir şıklık katacak. İftar masalarınıza özel sunum önerileri detayları yasemin.com'da.

ABONE OL
GİRİŞ 26.04.2020 15:40 GÜNCELLEME 26.04.2020 15:40 Dekorasyon
İftar masaları için özel sunum önerileri
İftar masaları için özel sunum önerileri

Mübarek Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde kurulan sofralar, her zamankinden daha özenli bir şekilde hazırlanır. Aileyle hem daha rahat hem de şık bir sofrada yemek yemek isteğiyle, yemek masalarında farklı dekorasyonlara yönelmek gerekir. Çatal, bıçak, kaşık nasıl konmalı, bardakların dizimi nasıl olmalı gibi temel sorularla birlikte örtü renkleri nasıl olmalı ve masanın konumu nasıl ayarlanmalı gibi sorulara odaklanmanız gerekir. Peki yemek masası dekore ederken neler yapmanız gerekir? Sizler için, iftar ve sahur sofralarınızda uygulayabileceğiniz şık yemek masası dekorasyon önerilerine yer verdik:

İFTAR MASALARINA ÖZEL SUNUM ÖNERİLERİ

ÇATAL - BIÇAK - KAŞIK DİZİMİ

Çatal-kaşık-bıçak dizimi

Çatal-bıçak ve kaşıklarınızı klasik standarttan çıkartıp daha şık bir sunum yapmak isterseniz, peçeteleriniz üzerine koyup ince bir ip yardımıyla bağlama yöntemini kullanabilirsiniz. Peçeteler de ise desenli tasarımlara önem gösterin. Bu masanızdaki klasik ve hareketsiz havayı alacaktır.

BARDAK DİZİMİ

Bardak dizimi

Bardaklarınız için klasik yapıyı tercih etseniz de tasarım üzerinde bir hareketlilik bulundurabilirsiniz. Bıçak ve kaşığınızın önünde tutacağınız bardak sayısı 2 olmalı. Ön sırada su bardağı, bir arkasındaysa içecek bardağı olsun. Çoğunlukla içecek kısa ve kalın değil ince ve uzun yapıyı tercih edin. Bu, daha doyurucu ve dolgun bir görünüm sağlar.

PEÇETE DİZİMİ

Peçete dizimi

Peçetelerinizi tabağın kenarına üçgen şekilde katlayıp koyma klişesinden artık vazgeçin. Onun yerine, havlu haline getirdiğiniz peçetelerinizi, görseldeki görüntüsüyle birlikte tabaklarınızın en üstüne yerleştirin. 

SALATA TABAKLARI DİZİMİ

Salata tabağı dizimi

Salata tabaklarınızı, yemek tabaklarının ön kısmına seri ve düz şekilde dizin. Ama daha farklı olsun derseniz, dizimde yatay yapıyı da tercih edebilirsiniz.

TABAK SIRALAMASI

Tabak dizimi

En alt kısımda et, tavuk, pilav vb. yemeklerin yer alacağı düz tabağınız olsun. Orta kısımda derin tabağınız. Sulu yemeklerinizi bu tabaklarda servis edin ancak çorba için bu tabakları kullanmayın. Çorbanız için klasik çorba kaselerini bulundurun. Sıralama; düz tabak, çukur tabak ve çorba kasesi olarak sürsün.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR