Buzdolapları için raf düzenleme önerileri

Ramazan ayında beyaz eşyalar içerisinde sık kullanılan ve kullanım açısından alana en çok ihtiyaç duyulan, buzdolabıdır. Peki buzdolabı içi dekorasyonu nasıl olmalı? Buzdolaplarında geniş alan açmanın yolları neler? Buzdolabı içleri nasıl yerleştirilir? İçerik içerisinde, gündelik hayatta buzdolabınızı rahatlıkla kullanmanızı sağlayacak buzdolabı içi dekorasyon önerilerine yer verdik.

ABONE OL
GİRİŞ 25.04.2020 13:58 GÜNCELLEME 25.04.2020 14:00 Dekorasyon
Buzdolapları için raf düzenleme önerileri
Buzdolapları için raf düzenleme önerileri

Mübarek Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde en sık kullanılıp enerji harcayan beyaz eşya, iftar ve sahur yemeklerini içerisine sığdırmak konusunda özel çaba harcanan buzdolaplarıdır. Buzdolaplarını daha kullanışlı hale getirmek için belirli dekorasyon önerileri mevcuttur. Meyve, sebze, kahvaltılık, içecek, kavanoz ve daha birçok şeyi içerisinde tutan buzdolaplarını dizayn etmek zor görülebilir ancak, bu algıyı yok etmenin basit ama etkili yöntemleri bulunur. Bu yöntemde sebze ve meyve alanları, yönelmeniz gereken ilk alanlar olacaktır. Onları hem daha uzun süre kullanmak hem de alandan kazanmak için, kesinlikle poşet içerisinde ve ıslak bir şekilde yerleştirme yapmanız veya vakumlu kaplarda tutmanız gerekir. Böylece tezgahlarınız ve raflarınız üzerinde oldukça yer açılmış olur. Dolabınızı daha kullanışlı hale getiren buzdolabı içi dekorasyon önerileri, tüm detaylarıyla haberimiz içerisinde yer alıyor. 

BUZDOLABI İÇİ DEKORASYON ÖNERİLERİ

Buzdolabı içi nasıl yerleştirilir

Yumurtalarınızı yerleştirirken yalnızca yumurtalık alanlarını kullanın. Ancak oraya kesinlikle limon vb. maddeler koymayın. Çünkü yumurta kabuklarındaki bakteriler geçebilir. 

İçecekleriniz için raflara takılan içecek raflıklarını tercih edin. 2 ya da 3 hazneli olan bu raflıklar, içeceklerin alanda fazla yer kaplamamasını sağlar. 

buzdolabı düzenleme fikirleri

Sebze, meyve dışında tatlı, kahvaltılık vb. ürünleri küçük plastik kaplara yerleştirin. Her ürün için kod görevi görecek şekilde farklı renkler tercih etmeniz, buzdolabı içerisinde bir düzen oluşturmanızı ve aradığınızı rahatlıkla bulmanızı sağlar.

Yumurtalarınızı rafa dizdikten sonra ortada kalan yumurta kartonunu, sosları dizmek için kullanın. Tek bir parçanın yumurta yerleştirilen her bir bölümüne; hardal, ketçap, mayonez gibi sosları yerleştirin. Böylelikle soslar sebebiyle oluşan raf sıkışıklığını ortadan kaldırmış olursunuz.

Buzdolapları içerisinde şişeleri yerleştirmek için tel raflar bulunur. Ancak bazı buzdolaplarında bulunmaya biliyor. Şişelerin sabit bir şekilde durmamasının verdiği dez avantajı ortadan kaldırmak için, dosya tutucuları kullanabilirsiniz. Bu sayede şişeler bulundukları yerde sabit kalabileceklerdir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR