Kitap okumayı sevenler için kütüphane önerileri

Kitap okumak hem dinlendiren hem de hoş vakit geçirmemizi sağlayan bir aktivitedir. Birçok insan evlerinin içerisinde bir kitap okuma köşesinin olmasını ister. Ancak bunu yaparken hangi alanda nasıl bir dekorasyon uygulaması gerektiğini bilemez. Doğru bir dekorasyonla evinizde mini bir kütüphane oluşturmanız mümkün. Peki bunu sağlayabilirsiniz? Yanıtı haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2020 15:28 GÜNCELLEME 31.03.2020 17:18 Dekorasyon
Kitap okumayı sevenler için kütüphane önerileri
Kitap okumayı sevenler için kütüphane önerileri

Kitap okumak, keyfi hiçbir zaman kaybolmayan ve insanları yepyeni dünyalara, hayallere saran bir eylem. Hikayeler, makaleler, şiirler... Bir yazarın dünyasından çıkan sözler, bizlere farklı bir bakış açısından bakma imkanı sunar. Peki okuduğunuz kitapları baş ucumuzda tutmak, sevdiklerimize bu kitapları sunup bizden bir şeyler sunmak istemez misiniz? Bunu böyle tanımlıyoruz çünkü; okuduğumuz kitaplar aynı zamanda ruh aynamızdır. En sevdiğimiz kitapları bir arada bulundurduğumuz mini kütüphaneleri oluşturmak için birkaç dekorasyon uygulayabilirsiniz. Sizler için bu dekorasyon önerilerini sıraladık:

KİTAPLIK DEKORASYONU NASIL OLMALI?

kitaplık salon dekorasyonu

Evinizde minik bir kütüphane alanı oluşturmak için en uygun yer pencere alanlarının önüdür. Pencerelerin yanındaki duvarlar koyacağınız kitaplıklar, önlerine koyacağınız bir mini koltukla şık bir görüntü oluşturur.

Yine evlerin önündeki kör duvarlar da kitaplıkların dizimi açısından uygundur. Kör duvarları nasıl kullanışlı bir alan haline getiririz sorusunun da en ideal yanıtı olacak olan kitaplıklar, duvarın bulunduğu odaya farklı bir renk katar.

kitaplık dekorasyonu nasıl olmalı

Televizyon üniteleri ve eski dolaplar, kitaplık oluşturmak için en uygun alanlardır. Eski dolapları koridor alanlarına koyabilir, televizyon ünitelerini aksesuarlar yerine kitaplarınızla renklendirebilirsiniz.

kitaplık dekorasyon örnekleri

Boyu tava kadar yaklaşacak oranda uzun olan kütüphaneler, alanda tasarruf sağlamanıza olanak tanıyacaktır. Seçeceğiniz duvarın kör nokta değil, güneş alan kısımda olması, kitaplığın daha şık durmasını sağlar.

Duvar renginin ahşap renk ya da krem vb. açık tonlardan olmasına özen gösterin. Eğer bu renkler dışında bir duvar önündeyse, raflarınızı krem ve ahşap tonlarına boyayın.

Ayrıca kütüphanelerinizi, önüne tekli bir berjer ve yuvarlak bir zigon ikilisi koyarak da dekore edebilirsiniz. Bu şekilde kendinize şık bir okuma köşesi oluşturmuş olursunuz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR