Beyaz eşya alırken bunlara dikkat!

İyi ürünü ucuza alabilme çilesi alternatiflerin çokluğuyla birleşince, durum içinden çıkılamaz bir hal alır. Beyaz eşyaların günlük hayatın önemli bir parçası olduğu gerçeği insanı telaşlandırsa da bunların da püf noktaları var.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2011 10:25 GÜNCELLEME 21.05.2011 10:25 Dekorasyon
Beyaz eşya alırken bunlara dikkat!
Beyaz eşya alırken bunlara dikkat!

Beyaz eşyalar arasında en fazla elektrik tüketeni buzdolabıdır. Buzdolabı seçerken enerji tüketimi en az olanı seçmeyi bir kriter sayabilirsiniz. Dondurulmuş gıdaları sık tüketiyorsanız, geniş dondurucusu olanı tercih etmenizde fayda var. Rafların derin ve kullanışlı olmasına da dikkat edilmeli.

Elektrikli fırın, ısı kontrolünü kolaylaştırır ancak fazla elektrik harcadığından uzun dönemde pahalı bir alternatif. Gazlı fırın ise doğalgaz olan yerlerde daha ekonomik bir tercih olur. Gaz veya elektrik kesildiğinde aç kalmak istemiyorsanız hem gazlı hem elektrikli fırınlara da bir göz atın. Mini fırın küçük mutfaklarda yer kazandırır.

Standart beyaz plastik tekneli bulaşık makineleri, ekonomiktir. Çok programlı makine demek kullanışlı makine demek değil. Önemli olan makinenin programlarının ihtiyaçlarınıza cevap vermesi. Bundan dolayı kaç program olduğuna değil hangi programların olduğuna bakmalısınız.

Çamaşır makinesinin program ve ek fonksiyonlarının kullanışlı olması gerekir. Ön yıkama, hızlı yıkama programı, kire göre süre ayarlama sürelerinin bulunması işinizi kolaylaştırır.

Süpürge için dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, emiş gücü. Torba ve filtreler de kolayca değişebilmeli. Hazneli modelse toz rahat boşaltılabilmeli. Filtreler ve torbalar her yerde bulunabilmeli. Aksi takdirde 7 yıllık sapasağlam süpürgenizle torbasız kalabilirsiniz. Ayrıca gövdesi mümkün olduğunca küçük olmalı, hantal süpürgelerin eziyetiyle belinizi incitebilirsiniz. Kolay taşınabilen süpürgelerden almakta fayda var.

KAYNAK : ZAMAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR