Ünlü sanatçılar bu köyden ev alıyor

Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı Çavuş Beldesi'nde 'Sonsuz Şükran Köyü Projesi' ünlü sanatçıların akınına uğradı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2011 16:24 GÜNCELLEME 05.09.2011 16:24 Dekorasyon
Ünlü sanatçılar bu köyden ev alıyor
Ünlü sanatçılar bu köyden ev alıyor

Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı Çavuş Beldesi'nde 'Sonsuz Şükran Köyü Projesi' kapsamında düzenlenen '2. Anadolu'ya Şükran Buluşmalarındayız'' festivali kapsamında birbirinden ünlü sanatçılar, Sonsuz Şükran köyüne akın ediyor. 3 -17 Eylül tarihleri arasındaki festival kapsamında birbirinden ünlü sanatçı, oyuncu ve akedemisyenlerin de aralarında bulunduğu 210 konuk köyde olacak.

Kendisi de Çavuş Beldesi'nde dünyaya gelen senarist ve yönetmen Mehmet Taşdiken'in 2 yıl önce başlattığı 'Sonsuz Şükran Köyü' projesinde ev alan ünlüler yerleşmeye başladı. Proje kapsamında beldeye 210 kerpiç ev yapılacak. Şu ana kadar 10 evin yapımı tamamlandı, 13 evin inşaatıda sürüyor. Proje tamamlandığında projeye dahil olan ünlü sanatçılar Yavuz Bingöl, Bulut Aras, Halit Ergün, Hale Soygazi, Kerem Alışık ve modacı Cemil İpekçi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, oyuncu, gazateci ve akademisyenlerin köyde bir evi olacak.

Evlerin inşaat çalışmaları sürürken 3 Eylül'de başlayan sanatçı ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen '2'inci Anadolu'ya Şükran Buluşmalarındayız' adlı festivalle ise ilgi yoğun.Projenin mimarı Mehmet Taşdiken, "Bu köyde doğmuş biri olarak, köyüme ne yapabilirim diye yıllarca düşündüm. Konya ve İç Anadolu Bölgesi uygarlıkların merkezi bu toprakların, layık olduğu yerde olmadığını düşünüyordum. Bu düşünceler arka arkaya gelince böyle bir proje çıktı. Anadolu'ya vefa projesidir bu. Bu proje Anadolu kültürünü yeniden yeşertecek" diye konuştu.

Sonsuz Şükran Köyü'nde kerpiç evlerden birine yerleşen ünlü modacı Cemil İpekçi de, köye bu yıl geldiğini ve bundan sonraki zamanlarda yılın 2 ayını Sonsuz Şükran Köyü'nde geçireceğini söyledi. İpekçi ayrıca "Selçuklu üzerine incelemeler yapıyorum. Gelecek günlerde Cemil İpekçi'den Selçuk -Konya koleksiyonu görebilirsiniz." dedi.

Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ise, Türkiye'nin en değerli sanatçılarıyla el ele vererek projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Oyuncu Mustafa Uzunyılmaz, kerpiç evlerden birine yerleştiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ederek köyün çok güzel olduğunu söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı da, "Burası bir yaratıcılık alanı benim hayalimde de hep bu vardı. Burayı yazarlar evi yapıp, atölye evi yapmak istiyorum. Öğrencilerimle buruda çalışma da yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.17 Eylül'e kadar sürecek festivalde söyleşiler, resim sergileri, film gösterimi, sempozyumlar ve resim, heykel gibi atölye çalışmaları yapılacak.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR