Stil sahibi mutfak için öneriler

Evinizin her alanı, sizin ve hayat stilinizin yansımasıdır. Mutfağınızda da size özgü bir konsept ve stil oluşturabilirsiniz. Seçimi kendi tarzınıza göre yapın. İşte öneriler:

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2011 11:38 GÜNCELLEME 22.10.2011 11:38 Dekorasyon
Stil sahibi mutfak için öneriler
Stil sahibi mutfak için öneriler

Karakterli bir mutfak ile tarzınızı yansıtırken, moda olanı da es geçmemek istiyorsanız, bu üç fikirden biri mutlaka ilginizi çekecektir, emin olabilirsiniz.

Dekorasyon haberlerinin yer aldığı www.trendeko.com adlı internet sitesinin editörü Gözde Tura'nın önerilerine göz atabilirsiniz.

Country mutfak

Doğallığın ve sadeliğin buluştuğu nokta, country çizgilerden oluşan bir mutfak... Bu şekilde döşenmiş mutfaklar, daha çok sakin ve rafine bir hayatı benimseyenlerin tarzı olarak öne çıkıyor... Organik hayatı en ince ayrıntısına kadar yaşamak isteyenlerin tercihi olan country stili, samimi havasıyla insanı içine birden çekerken, aynı zamanda dingin bir hayatı da temsil ediyor...

Klasik mutfak

Halihazırda olandan vazgeçemeyenlerin bir numaralı tutkusu klasik mutfaklar... Hayatın tam ortasında duran, uçları sevmeyen, rengini belli etmekten hoşlanmayanların, yani mütevazı bir hayatı yaşamak isteyenlerin huzuru bulduğu yer klasik çizgilerdir her zaman. Mutfaklarda da klasik stil her zaman en kullanışlı olandır aslında... Tanıdık bir görüntünün verdiği kullanışlılık ve konfor insanı hep çeken bir detaydır.

Modern mutfak

Yeni kuşağın tercihi... Göz yormayan, yalın çizgiler... İnsanı etkileyen detay ise her şeyin son derece 'cool' görünmesinin yanı sıra muhteşem denebilecek kadar lüks, rahat ve aynı zamanda da zarif olması... Yumuşak çizgilerin pastel tonlardaki renklerle birleşmesinden doğan harika bir mutfak... Modern mutfaklar sadeliğiyle etkileyen, çekiciliği ve düzeniyle göz kamaştıran bir stil olarak karşımıza çıkıyor...

MUTFAKLAR İÇİN İLGİNÇ FİKİRLER...

* Mutfağınızda ufak tefek değişiklikler yaparak, sıkıldığınız atmosferinden biraz olsun kurtulabilirsiniz...

* Mutfak birkaç değişiklikle baştan yaratılmış gibi görünebilecek tek mekandır aslında. Bunu değerlendirmek için ise birkaç önerimize kulak vermeniz sizin için yeterli olacaktır.

* Mutfağınızın var olan renginden sıkıldıysanız, duvarlarını duvar kağıdıyla kaplayabilirsiniz. Böylelikle ekonomik yoldan köklü bir değişikliğe imza atmış olacaksınız.

* Mutfak tezgahınızın duvarını çinilerin mistik etkisi altına alabilirsiniz. Renkli çiniler bu sezon oldukça moda. Bu noktada da trendleri takip etmiş olursunuz...

* Mutfağınızda nereye ne koyacağınızı şaşırıyorsanız, fazla dolaba ihtiyacınız var demektir. Her boşluğu değerlendirebileceğinizi unutmayın ve açık kapalı raf sistemlerini kullanın.

* Mutfağınızın tezgahını ille de modern görünümlü taşlarla ya da malzemelerle kaplamanıza gerek yok. Country tarzı mutfaklar da bu sezon yine çok moda. Bu tarza uygun tezgah uygulamalarını deneyebilirsiniz.

* Kupalarınızı koymak için ilginç fikirlerden oluşan raf düzeneklerini deneyebilirsiniz. Böylelikle sanatsal bir köşe yaratmış olacaksınız.

* Tezgahınızın üzerinde her şeyin dağınık durmasından şikayetçiyseniz, sürgülü dolaplı raf sistemini kullanarak elinizin altındaki dağınıklığa bir son verebilirsiniz.

* Renkli bir görünüme sahip olmak için renkli tava cezvelerinizi asarak sergileyebilirsiniz.

* Unutmayın her sorunun bir çözümü mutlaka vardır. Hayal gücünüzle çözemeyeceğiniz sorun yok.

Küçük mutfak kader mi?

Küçük mutfaklarda iş yapmak oldukça zor ve yaratıcılığı kısıtlayan bir durumdur aslında. Bu nedenle eğer küçük bir mutfağınız varsa, yapacağınız ufak hareketlerle alanınızı genişletebilir ya da var olan dağınık görüntüyü ortadan az da olsa kaldırabilirsiniz. Küçük mutfakların en büyük kurtarıcısı kuşkusuz dolap sisteminin yoğun ve doğru bir şekilde dizayn edilmiş olmasıdır. Mümkün olduğunca fazla dolap ve raf olması, elinizin altındaki dağınıklığı toparlamak için çok önemli bir etkiye sahip olacaktır.

DAĞINIKLIĞI TOPLAMA K İÇİN BOL DOLAP LAZIM

Fakat sadece bol dolabınızın olması da bir çözüm değil tabii ki. Dolaplarının iç dizaynı da oldukça önemli. Çatal bıçak çekmeceleriniz, bardak raflarınız, tabak raflarınız bunun yanı sıra kiler gibi kullanacağınız dolaplarınızın, sizin ihtiyaçlarınıza göre düzenlenmiş olması gerekir. Eğer küçük bir mutfağınız varsa ve yeniden elden geçirmek istiyorsanız, mutlaka bir marangoza, özel yapım mutfak yaptırmalısınız. Ustanıza tüm ihtiyaçlarınızı söyleyerek onun sizin önceliklerinize ve en önemlisi de konforunuza uygun bir mutfak yapacağından emin olun. En çok kullandığınız malzemelerin elinizin altında olmasına önem gösterin. Ve tüm mutfak eşyalarınızı gruplayarak rafların içine koyun. Bu şekilde hem derli toplu bir görüntü sağlamış hem yerden tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca iş yaparken elinizi attığınız yerde aradığınızı bulmanın mükemmel konforunu yaşamış olursunuz. Küçük mutfaklarda da büyük alanlar yaratmak imkansız değil. Mekanın büyüklüğü ve duvarların şekillerine göre dolapların doğru konumlandırılmış olması ile dolap içi düzenlemenin doğru yapılmış olması, istediğiniz etkiyi yaratma konusunda size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

SABAH -CUMARTESİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR