Denizli’de Bombus arıları kullanılarak üretildi, görenler hayret ediyor

Denizli'nin Çameli ilçesinde, serada üretilen ve Suudi Arabistan, Çin, Rusya, Almanya, Hollanda, İran, Azerbaycan, Katar ve Avusturya’ya ihracatı yapılan 1 kilo 600 gramlık domates görenleri hayrete düşürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2021 17:27 GÜNCELLEME 10.10.2021 17:27 ÜLKE'DE BUGÜN
Denizli’de Bombus arıları kullanılarak üretildi, görenler hayret ediyor
Denizli’de Bombus arıları kullanılarak üretildi, görenler hayret ediyor

Türkiye’nin örtü altı yaş sebze ve meyve merkezi olarak akıllara ilk gelen yerlerden biri olan Denizli’nin Çameli ilçesi, hem ülkemizin hem de kış ayının yaşandığı birçok ülkenin domates ihtiyacını karşılamak için sera üretiminde tam kapasiteyle çalışıyor. Serada “Bombus” arıları kullanılarak domates üretimi yapılıyor. İlçede domates üreten kişi sayısı da 3’den 150’ye yükseldi. 

YURT DIŞINA İHRACATI YAPILIYOR

Yılın 12 ayında yaklaşık 180 tona kadar üretilen domatesler dünyanın birçok ülkesine ihraçta edilmenin yanında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir gibi büyük şehirlere de gönderilerek satışa sunuluyor. Serada üretilen domateslerin tanesinin ağırlığı zaman zaman 1 kilogramı buluyor. Hasadı halen devam eden Çameli kınalısı olarak bilinen domateslerin çoğunluğu başta Suudi Arabistan olmak üzere Çin, Rusya, Almanya, Hollanda, Irak, İran, Azerbaycan, Katar ve Avusturya’ya ihraç ediliyor. İlçede domates üretimi yapan Cengiz Yılmaz'a ait serada yetişen ve ağırlığı 1 kilo 600 gram gelen domates ise, görenleri hayrete düşürdü.

BOMBUS ARILARI KULLANILARAK ÜRETİLDİ

Örtü altı domates üreticilerinden Cengiz Yılmaz, 2016 yılından bu yana üretim yapmaya başladığını belirterek, "Buradaki vatandaşın ekonomik anlamda gelişmesi için domates üretimi çok iyi bir yatırım oldu. Kasım ayı ortasına kadar hasat yapıyoruz. Bu yıl sadece benim 180 ton hedefim var. Üretimde hiçbir zaman hormon kullanmıyoruz. Bombus arılarını kullanıyoruz. Bu nedenle domatesimiz hem lezzetli hem de dayanıklıdır. Çameli Kınalı dediğimiz domates yaklaşık 40 gün dayanıyor. Başlatılan projenin bize büyük faydası oldu” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 5
  • Basicman 3 yıl önce Şikayet Et
    Arıların hormonlusu yokki zaten,büyümesi ve hastalık olmasın diye ilaç veriliyor..arı çiçek döllenmesi için kullanılıyor.yanlış bilgi zarar verir...
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Soru şu bu teyzeler, domates tarlasına girip çalışıyor. Bu nesil vefat edince yeni nesil bu işleri yapar mı? Ben 23 yaşına kadar her türlü tarım işini yaptım. Şimdiki nesil köye uğramıyor.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    yabancılar karşılıksız para basıp istedikleri ürünü alıyor hal böyle olunca fiyatlar fırlıyor bunun tek çaresi var: yabancı ürün almamak
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda da arilardan üretim yapiyor.
    Cevapla
  • Özgür malakcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurt içi zaten uçuk fiyatlar en azından milletimiz yesin aracılar az kar edinde millet zaten kötü en azından adam ailli sebze yesinler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR