“Yağmur” Yılın Edebiyat Dergisi Seçildi

Dumlupınar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri, Yağmur Dergisi'ni yılın edebiyat dergisi seçti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2013 18:47 GÜNCELLEME 21.05.2013 18:47 Dergiler
“Yağmur” Yılın Edebiyat Dergisi Seçildi
“Yağmur” Yılın Edebiyat Dergisi Seçildi

Fakülte öğrencileri arasında yapılan anket sonucuna göre belirlenen en iyi edebiyat dergileri sıralamasında zirveye çıkan Yağmur Dergisi'nin 15 yıldır yaptığı seviyeli ve ilkeli yayıncılık anlayışının özellikle üniversite camiası tarafından taltif edilmesinin kendilerini son derece heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini ifade eden Derginin Genel Yayın Yönetmeni Hasan Gökçe, ilerleyen zamanlarda üniversite öğrencilerini kapsayan etkinliklere daha çok ağırlık vereceklerini söyledi.

Kalk baba, kalk imama yetiş, cemaati hiç kaçırmazsın ki sen!

Geçtiğimiz aylarda ahrete irtihal eden kıymetli büyüğümüz, Sızıntı Dergisi'nin kurucularından Şerafettin Kocaman hakkında kızı Sümeyye Kocaman Hanımefendi tarafından yazılmış bir portre denemesi olan 'Gidenlerin Ardından', 66. sayının öne çıkan başlıklarından biri olarak dikkat çekiyor. Okurken gözlerinizin gayri iradi yaşlanmasına engel olamayacağınız yazıdan küçük bir bölüm: '... Namaz her şeyiydi. En çok ağrıma giden, musalla taşında başında yeşil bir örtü, artık namaza duran değil de namazı kılınan edilgen bir muhacir rengine bürünmesi oldu. Kalk baba, dedim, kalk imama yetiş, cemaati hiç kaçırmazsın ki sen! Kalkmadı. O çaresizlikte anladım gittiğini... Kabir, onun dilinde ebediyete kadar secde halinde olma demekti...'

'Arayış ve Yalnızlık Kıskacında Sanatçı' yazısıyla M. Said Türkoğlu'nun şiir ve şairliğe dair orijinal tespitlerini okuyacağınız bu sayıda Abdullah Aymaz'ın kaleme aldığı İkinci Lem'a şerhi de özellikle okunması gereken yazılardan. Sezai Coşkun ve Turan Karataş'ın makalelerinin yanında 'Talibin Aşkı', 'Yıllardır Bir Ev', 'Yolcu' ve 'Eşkıya' bu sayının hikâyelerinden. Nihat Dağlı'nın 'Kalbin Işıdığı Anlar' adlı kısa denemeleri de ikinci bölümüyle devam ediyor. 66'nın şairleri ise Ali Osman Kurun, Hüseyin Kaya, Bülent Gündoğan, Ahmet Doğru, Valeria Kalos ve Hasan Çağlayan.

YORUMLAR 1
  • M.ALİ KORKUT 11 yıl önce Şikayet Et
    Kalkma baba kalkma. Sen görevini yaptın.Yetiştirdiğin gençlik cemaati kaçırmıyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR