'Madrid, hiç olmadığı kadar güçlü'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'nin değerlendirme komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday kentlerden Madrid'deki incelemelerini tamamladı. Komite, Madrid için; ''Hiç olmadığı kadar güçlü'' değerlendirmesinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2013 17:14 GÜNCELLEME 22.03.2013 17:14 Diğer Branşlar
'Madrid, hiç olmadığı kadar güçlü'
'Madrid, hiç olmadığı kadar güçlü'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'nin değerlendirme komitesi, 2020 Olimpiyat Oyunları'na adaylığını koyan Tokyo'nun ardından, Madrid'i ziyaret etti. Komitenin başkanı Craig Reedie, 4 günlük incelemelerin ardından basının karşısına çıktı.

Madrid için; ''Hiç olmadığı kadar güçlü'' yorumunu yapan Reedie, İspanyol yetkililerin sunumundan etkilendiklerini dile getirdi.

Reedie; ''Kentler eski adaylıklarından sürekli dersler çıkarıyor. Her seferinde sunumları biraz daha iyileşiyor. Madrid de bunu yapmış. 2016 konseptini temel alıp; geliştirme yoluna gitmişler. Burada gördüklerimizden çok etkilendik. Gezdiğimiz tesisler hakkında İspanyol yetkililerden istediğimiz tüm açıklamaları ve garantileri aldık'' ifadelerini kullandı.

IOC Heyeti 24-27 mart tarihleri arasında İstanbul'u ziyaret edecek. 2020 Olimpiyat Oyunları'na hangi kentin ev sahipliği yapacağı ise 7 eylül'de, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te açıklanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR