Çardak Yağlı Güreşlerinde yok artık dedirten ayıp!

286. Geleneksel tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde yaşanan protokol krizi güreşlere gölge düşürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2019 20:12 GÜNCELLEME 26.08.2019 20:26 Diğer Branşlar
Çardak Yağlı Güreşlerinde yok artık dedirten ayıp!
Çardak Yağlı Güreşlerinde yok artık dedirten ayıp!

Çardak beldesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde birçok pehlivan er meydanında ter dökerken, protokolde ise koltuk ayıbı yaşandı. 

 

 

Çardak Belediye Başkanı CHP’li Metin Semerci tarafından güreşlere davet edilen AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a protokol listesine riayet edilmeden arka sandalyelerde yer gösterildi. İki sandalyenin yan yana getirilerek üç misafirin oturmak zorunda bırakıldığı Çardak yağlı güreşleri protokolünde herkesi şaşkına çeviren görüntüler ortaya çıktı. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ile bir misafir iki sandalyeyi birleştirerek oturup bir süre güreşleri izledi.

Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ise CHP ile İYİ Partili isimler ile birlikte koltuklarda oturarak önlerindeki sehpalarda bulunan suları içerek ve meyveleri yedi. 

 

 

Yapılan saygısızlığa daha fazla dayanamayan ve tepki gösteren AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız ve AK Parti Çardak Belde Başkanı Rasime Beyaz güreş alanını terk ederken, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan da yaşanan protokol ayıbına sessiz kalmayarak er meydanından ayrıldı.

Tarihi Çardak güreşlerine yakışmayan görüntüler güreş severler tarafından da şaşkınlıkla izlenirken, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’nin bu tutumunun yanlış olduğu ve görgü kurallarına uymadığı yorumları yapıldı.

Başpehlivan Tanju Gemici oldu

Bu yıl 286'ncısı düzenlenen Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşlerinde finalde rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'i yenen Tanju Gemici başpehlivan oldu. 

YORUMLAR 3
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu chp ve ona inananlar her yerde faşist kafalarını göstermeseler olmaz. Kk mevlana törenine gider güzelce karşılanır gider. Ama bir bakan pir sultan abdal anmalarına gitse yapmadıkları halt kalmaz. İşte bunların kucaklayıcıyız dedikleri olay bu.
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sormazlarmı adama sen niye gittin hadi gittin niye o durumda izlemeye devam ettin kalkıp gitseydin
    Cevapla
  • okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan bu terbiyesizliğe kayıtsız kalınmayacaktı hiç izlemeden terk edilmesi gerekirdi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR