Türkiye, tekvandoda Avrupa şampiyonu

Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası sona erdi. Türkiye takım halinde Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 17:26 GÜNCELLEME 30.09.2022 18:46 Diğer Branşlar
Türkiye, tekvandoda Avrupa şampiyonu
Türkiye, tekvandoda Avrupa şampiyonu

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası 4 sıklette yapılan müsabakalarla sona erdi. Son gün müsabakalarında erkekler 68 kiloda Arslan Demir altın madalya kazandı. Türkiye, bu madalya ile şampiyonayı 3’ü altın, 3’ü gümüş ve 4’ü bronz olmak üzere 10 madalya ile tamamladı. 

Türkiye, bu sonuçların ardından takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Ay-yıldızlı milliler erkek takım sıralamasında da Avrupa’nın zirvesine çıkarken, kadın takım sıralamasında Avrupa 2’ncisi oldu. 

“2022’YE DAMGA VURUYORUZ”

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, elde edilen başarıda emeği geçenleri kutladı. Başkan Şahin, “Türk tekvandosu olarak 2022’ye damga vuruyoruz. Mayıs ayında İngiltere’de büyüklerde tarih yazarak tüm klasmanlarda Avrupa şampiyonu olmuştuk. Bugün büyükler kategorisinin bir altı olan ümit sporcularımızla benzer bir başarıyı yakaladık. Yıl içinde yine önemli başarılar elde ettik. Aldığımız sonuçlar Paris 2024 yolunda bizlerin umudunu arttırıyor. Bizi izlemeye devam edin, ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Şampiyonada madalya kazanan sporcularımız şu şekilde:

Altın: Özge Özbey (57kg), Enes Kaplan (58kg), Arslan Demir (68kg)

Gümüş: Öykü Özbey (53kg), Sude Yaren Uzunçavdar (+73kg), Cemil Tarık Altıngöz (74kg)

Bronz: Elif Sude Akgül (49kg), Ayselnur Sağlık (+73kg), Bilal Küskü (58kg), Kadir Şantaş (74kg)

 

 

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Takım Avrupa şampiyonu olmuş hala bayrak küçük o şu bu diye eleştirenler var. Derler ya hiçbir başarı cezasız kalmaz diye öyle bir mantık var herhalde. Takımımız şampiyon olmuş İstiklal marşını herkese dinletmiş daha ne istiyorsunuz?
    Cevapla
  • Necip 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Ne güzel haber. Ümitler şampiyonsında bu başarıyı gösteren gençlerimiz büyüklerde de aynı başarıları göstersin inşallah.
    Cevapla
  • O ne ya 1 yıl önce Şikayet Et
    O bayragi az daha kucuk yapin tamam mi! Her seferinde kurseye cikanlar kucucuk bayragi alip cikiyor. Dev gibi olmali bayrak! DEV!!!
    Cevapla
  • yunus çorbacıoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    çocuklar çok teşekkür ediyorum gururlandırdınız bizi sağolun vaolun
    Cevapla
  • Düşünüyorum da 1 yıl önce Şikayet Et
    Reklamlarda sadece kadın voleybolcuları görüyoruz. Bu kardeşlerimiz de sporcu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR