Kürek Milli Takımı, olimpiyat kotası için sahne alıyor

Türkiye Kürek Milli Takımı, 25-28 Nisan tarihlerinde Macaristan’ın Segedin kentinde düzenlenecek 2024 Avrupa Kürek Olimpiyat Kota Yarışları’nda, olimpiyat kotası almak için mücadele edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2024 17:30 GÜNCELLEME 22.04.2024 17:30 Diğer Branşlar
Kürek Milli Takımı, olimpiyat kotası için sahne alıyor
Kürek Milli Takımı, olimpiyat kotası için sahne alıyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için kota veren ve European Rowing tarafından düzenlenen 2024 Avrupa Kürek Olimpiyat Kota Yarışları’na Türkiye Kürek Milli Takımı, 4 sporcu ve 3 ekiple katılım sağlayacak. En iyi ekipleriyle Tek Çifte ve Hafif Kilo İki Çifte kategorilerinde kota için mücadele edecek olan Kürek Milli Takımı, Macaristan’da olimpiyat kotası elde etmek için ter dökecek.

Geçtiğimiz yıl 23 yaş altı kadınlarda dünya şampiyonluğuna ulaşan Elis Özbay ve yine geçtiğimiz yıl 23 yaş altı erkeklerde Avrupa şampiyonu olan Cevdet Ege Mutlu, tek çifte kategorisinde ay-yıldızlı tayt ile Türkiye'yi temsil edecek. 2023 Dünya Yaz Üniversite Oyunları altın madalya sahibi Enes Gök ve 19 yaş altı Erkekler kategorisi dünya şampiyonu ve Avrupa ikincisi Halil Kaan Köroğlu’ndan oluşan Hafif Kilo İki Çifte ekibi ise bu kategoride kota almak için mücadele edecek.

Milli takım, kota yarışlarında şu ekiple yer alacak:

Elis Özbay
Kadınlar Tek Çifte (W1X)

Cevdet Ege Mutlu
Erkekler Tek Çifte (M1X)

Enes Gök - Halil Kaan Köroğlu
Hafif Kilo İki Çifte (LM2X)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR