Milli güreşçi Taha Akgül, yeni görevini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, milli güreşçi Taha Akgül ile bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2024 19:17 GÜNCELLEME 14.08.2024 18:37 Diğer Branşlar
Milli güreşçi Taha Akgül, yeni görevini açıkladı
Milli güreşçi Taha Akgül, yeni görevini açıkladı

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Paris 2024 Olimpiyatları'nda kariyerinin üçüncü olimpiyat madalyasını kazanarak aktif spor hayatını noktalayan Taha Akgül'ü ve ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar'ı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlık katında konuk etti.

ASKİ Spor Kulübü'nden 6 sporcunun olimpiyat kotası aldığı gün Taha Akgül'e jübile yapacağı maçı izlemeye geleceğine dair söz verdiğini söyleyen Yavaş, "Orada altın madalyayı kazanıp jübilesini yapmasını bekliyorduk ama maalesef pek kurallara uyulmadı. 20-25 saniyeyi kala tekrar ihtarı verdiler ama Taha rakiplerine bir puan vermeden bronz aldı. Maalesef sporda böyle adaletsizlikler oluyor ama tabii ki şimdiye kadar ülkemize kazandırdığı şampiyonluklar, İstiklal Marşımızı sürekli olarak dünyanın çeşitli yerlerinde okutması bizi devamlı gururlandırdı ve bence Türk spor tarihine de güreş tarihine de adını altın harflerde yazdırdı. Bundan sonra kendisinden beklentimiz ASKİ Spor Kulübü'nde daha önce başlattığımız, yeni güreşçilere yönelik çalışmaları arttırarak kendisi gibi şampiyonlar yetiştirip ülkemizi gururla temsil edecek güreşçilere sahip olmamızı sağlaması" diye konuştu.

3-4 yıldır ailesinden ve eşinden ayrı kaldığını söyleyen Akgül, bebeğinin doğumuna sayılı günler kaldığını dile getirerek, "Yarın ailemin yanına gideceğim o yüzden bugün başkanımıza teşekkür edelim dedik. Çünkü kendisi 10 gün boyunca orada yanımızdaydı. Biz de en azından bir iade-i ziyaret yapalım dedik. Elini öpmeye geldik, helallik istemeye geldik kendisinden" dedi.

KARİYERİNE ANTRENÖR OLARAK DEVAM EDECEK

Kariyerine ASKİ Spor Kulübü'nde antrenör olarak devam edeceğini söyleyen Akgül, "Zaten aynı zamanda serbest güreşten sorumlu asbaşkanım. Bundan sonra inşallah genç kardeşlerimizin özellikle olimpiyat yolunda başarılı olmaları için hem vitrin tarafında hem altyapı tarafında hizmetlerimizi büyüteceğiz. Başkanımız önderliğinde ASKİ Spor Kulübü bundan sonra olimpiyatlarda da inşallah sadece güreş branşında değil diğer branşlarda da ses getiren bir kulüp olacaktır" şeklinde konuştu.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Ziya 1 ay önce Şikayet Et
    Taha ne şampiyonlar yetişrirsin yolun açık olsun başarılar dilerim benim oğlumda senin gibi başarılı olsun sen daha iyi yerlere getirirsin
    Cevapla
  • Ata Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Kendisini tanimaktan onur duydum. Bundan sonraki hayatında basarilar diliyorum. Gercek bir sporcu, efendilik timsali bir spor adamı kazandi Aski.
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    100 yıl sonra güreş severler Tahaya gıpta ile anacaklar , Büyük şampiyon kolay yetişmez Duruşu ilede bir ekol Güreşi bırakmasına da üzüldüm... Elazığ'da selamlarımı iletirim
    Cevapla
  • Mehmet Bahçe 1 ay önce Şikayet Et
    En iyisi hemen yağlı Güreş Antrenmanlarına başlamalı.İşi Ciddiye alırsa Kemer in Ebedi sahibi olabilir.
    Cevapla
  • Alparslan 1 ay önce Şikayet Et
    İmkansız kolay değil yağlı sert bir spor minderde bir puan al galip yağlı öyle değil başarılı olurmu evet ama kemer şansı bile zor ebedi kemeri geç zaten
    Cevapla
  • Zorba 1 ay önce Şikayet Et
    Fani olan nasıl ebedi oluyor lan
    Cevapla
  • Yaşar bugur 1 ay önce Şikayet Et
    Talha bey hiç bir zaman kendini belediye konularına mazeme yapma git yigit gibi yaglı güreşini yap destan yazmak için ve evlatların için geleçek için altın harflerle yazaçagını biliyoruz bu bir terçübenin yazısıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR