Metin Şahin’den ‘sahte imza’ itirazı

​Türkiye Taekwondo Federasyonu başkanı Metin Şahin diğer başkan adayı Bahri Tanrıkulu’nun başkan adaylığı evraklarında ‘sahte imzalar’ bulunduğu iddiasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.10.2024 19:35 GÜNCELLEME 17.10.2024 19:44 Diğer Branşlar
Metin Şahin’den ‘sahte imza’ itirazı
Metin Şahin’den ‘sahte imza’ itirazı

20 Ekim 2024 Pazar günü gerçekleşmesi planlanan Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu’na sayılı saatler kala önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu başkanı Metin Şahin diğer başkan adayı Bahri Tanrıkulu’nun başkan adaylığı evraklarında ‘sahte imzalar’ bulunduğu iddiasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 
 
Şahin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada başvurusuyla ilgili detaylar verdi. Adaylık değerlendirme ve tespit komisyonu tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantı esnasında mükerrer destek mektupları incelenirken diğer aday tarafından sunulan destek mektuplarındaki imzaların farklı olduğunu fark ettiğini ve konuyu toplantı esnasında komisyona ifade ettiğini belirten Şahin, bu tespitinin komisyonun imza inceleme yetkisi olmadığı gerekçesiyle değerlendirmeye alınmadığını söyledi. 

Kendi adaylığı için toplanan destek mektupları geçersiz sayılıp kendi adaylığı engellenirken sahte imzalı destek mektubu sunduğunu iddia ettiği Bahri Tanrıkulu’nun tek aday olarak Genel Kurul’a katılacak olmasını hukuk ve demokrasi bakımından büyük bir talihsizlik olarak değerlendiren Şahin, imzalarla ilgili bu durum netleşene kadar Genel Kurul sürecinin durdurulması için Tahkim Kurulu ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın ilgili birimlerine müracaatlarını yaptığını ifade etti.


Metin Şahin'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasının tamamı şu şekilde: 

"Federasyonumuz genel kurulu öncesine başkanlık için diğer aday Bahri Tanrıkulu’nun başkan adaylığı evraklarında sahte imzalar tespit ettiğimizi ve bu durumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirdiğimi duyurmak istiyorum. Başkan adaylığı için geçtiğimiz hafta hazır bulunduğum değerlendirme ve tespit komisyonunda, komisyonca tespit edilen mükerrer, yani aynı kişilerin hem şahsıma hem de rakip adaya verdiği destek mektuplarının incelemesi esnasında, bizzat delegelerden aldığım imzalar ile rakip adayın sunduğu destek mektubundaki imzaların aynı olmadığını gördüm. Bu tespitlere binaen yaptığım itirazlarım, komisyonun imza inceleme yetkisi bulunmadığı gerekçesiyle değerlendirilmeye alınmadı. Seçim sürecine gölge düşüren bu konularla ilgili tahkim kurulu dahil olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilgili birimlerine gerekli müracaatları yaptım. Bizzat delegelerden ıslak imza ile şahsıma verilen destek mektuplarının geçersiz sayılarak adaylığımız engellenirken, sahte imzalı destek mektupları sunan diğer adayın tek aday olarak Genel Kurula katılacak olması hukuk ve demokrasi bakımından büyük bir talihsizliktir. İmzaların sahte olup olmadığının tespit edilene kadar genel kurulun durdurulmasını ve bunun için de tahkim kuruluna müracaat edilmesini talep ettiğini ifade ettim. Sürecin en doğru şekilde değerlendirilip sonuçlandırılacağına inancım tamdır."

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR