Minderde 'Türk' fırtınası! İki güreşçimiz yarı finalde

Arnavutluk'ta düzenlenen 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde mücadele eden milli sporcular Murat Fırat ve Cengiz Arslan, yarı finale çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2026 16:54 GÜNCELLEME 21.04.2026 16:59 Diğer Branşlar
Minderde 'Türk' fırtınası! İki güreşçimiz yarı finalde
Minderde 'Türk' fırtınası! İki güreşçimiz yarı finalde

Arnavutluk'ta düzenlenen 2026 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde mücadele eden milli sporcular Murat Fırat ve Cengiz Arslan, yarı finale çıktı.

Başkent Tiran'daki organizasyonun ikinci gününde grekoromen stil 60, 67, 72, 82 ve 97 kiloda elemeler ve çeyrek final karşılaşmaları yapıldı.

Murat Fırat

Türkiye'yi 67 kiloda temsil eden Murat Fırat, Norveçli Haavard Joergensen'i 3-1, Fransız Yanis Driss Guendez Nifri'yi de 4-1 yenerek son 8 sporcu arasına kaldı.

Çeyrek finalde Ermeni Slavik Galtas'ı 5-0 ile geçen 2022'nin altın madalyalı ismi Murat, adını yarı finale yazdırdı.

 Cengiz Arslan

CENGİZ 4-3 KAZANDI

Portekizli Joao Pedro Duarte Simoes'i 72 kilo elemelerinde tuşla yenen Cengiz Arslan da Macar Krisztian Istvan Vancza ile çeyrek final maçını 4-3 kazanarak yarı finale yükseldi.

Gürcü Dimitri Khachidze'yi 60 kilo elemelerinde mağlup eden Mert İlbars'ın, Corneliu Rusu ile karşılaştığı çeyrek final müsabakası 1-1 bitti. Moldovalı güreşçi, ilk puanı aldığı için müsabakadan galip ayrıldı.

Sırp Mihail Kajaia ve Hollandalı Tyrone Sterkenburg'u 97 kiloda sırasıyla yenen Abdulkadir Çebi, çeyrek finalde Macar Alex Gergo Szoke engelini geçemedi. Yüksel Sarıçiçek de 82 kilo çeyrek finalinde Gürcü Gela Bolkvadze'ye mağlup oldu.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR