Mevlid kandili anlamı ve önemi nedir? 2021 Mevlid kandili ne zaman?

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in dünyaya geldiği günün ibadetlerle hatırlandığı gün olan Mevlid kandili, İslam aleminin en kıymet verdiği birkaç önemli günden biridir. Alimlerin aktardıkları bilgiye göre bu gün ve gecenin çeşitli ibadetlerle idrak edilmesi Allah'ın rızasını kazanmak bakımından çok faziletlidir. Peki Mevlid kandili nedir? Mevlid kandilinde hangi ibadetler yapılmalıdır? 2021 yılında Mevlid kandili hangi gün idrak edilecek?

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2021 12:14 GÜNCELLEME 17.09.2021 12:14 DİNİ BİLGİLER
Mevlid kandili anlamı ve önemi nedir? 2021 Mevlid kandili ne zaman?
Mevlid kandili anlamı ve önemi nedir? 2021 Mevlid kandili ne zaman?

Mevlid Kandili Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in doğum günü olması münasebetiyle tüm İslam aleminde büyük bir sevgi ve hürmetle beklenir. Hicri Takvim ve Miladi Takvim arasındaki 10 günlük fark nedeniyle her yıl bir önceki yıla göre 10 gün öne gelmektedir. Bundan dolayı Mevlid Kandili başta olmak üzere birçok dini bayram ve günün Miladi Takvime göre net bir günü yoktur. İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s)’in dünyaya gelip insanoğlunu şereflendirdiği gün olması dolayısıyla salavat-ı şerifeler ve dualarla kutlanmaktadır. 

Mevlid Kandili Nedir?

‘Doğum, doğma, doğum yeri’ anlamına gelen mevlid kelimesi, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s)’in doğduğu gün için kullanılmaktadır. Hicri 12 Rebiülevvel 571 yılında dünyaya gelen Peygamber Efendimiz (s.a.s), her yıl miladi takvimde deldiği güne göre ibadetlerle idrak edilmektedir. 

İstihare namazı nedir, nasıl kılınır? İstihare duası nasıl okunur?İstihare namazı nedir, nasıl kılınır? İstihare duası nasıl okunur?

Mevlid Kandili Anlamı Nedir?

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.s)’i anmak ve onun şefaatine nail olabilmek için dualar edilen İslam aleminin en kıymetli gecelerinden biridir. Hz. Muhammed (s.a.s)’in dünyaya geldiği gün olması sebebiyle o gecenin ibadetle geçirilmesi çok faziletlidir. Mevlid kandilinde yapılması faziletli olan bazı ibadetler şöyledir:

Salavat Getirmek

Peygamber Efendimiz (s.a.s) anıldığında salavat getirmek en faziletli ve kıymetli ibadetlerdendir. 

  • Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah

  • Sallallahü aleyhi ve sellem

  • Allahümme salli alâ Muhammed

  • Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed" şeklindedir. 

Kenzül Arş Duası nedir, nasıl yapılır? Uzun Kenzül Arş duası Arapça okunuşu...Kenzül Arş Duası nedir, nasıl yapılır? Uzun Kenzül Arş duası Arapça okunuşu...

Oruç Tutmak

Oruç tutmak, nefsin terbiyesi ve günahların bağışlanması için imkanı olanların nafile oruç tutması özellikle de Mevlid kandilinde oruç tutulması tavsiye edilir. 

Kaza ve Nafile Namazı Kılmak

Mevlid Kandili gibi İslam alemi için faziletli gecelerde geçmiş borç namazların kazasını kılmak, Allah’ın rızasını kazanmak ve günahların affedilmesi için nafile namaz kılınması çok faziletlidir. 

2021 Mevlid Kandili Ne Zaman?

İslam aleminin en kıymet verdiği Mevlid Kandili, 2021 yılında 17 Ekim Pazar gününe denk gelmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR