Miraç Kandilinde oruç tutulur mu? Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur?

İslam aleminin en kıymetli gecelerinden biri olan Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in yedi kat semaya yükseldiği ve Allah (c.c) ile görüşerek Müslümanlara 5 vakit farz namazın müjdelendiği gecedir. Böylesi kıymetli geceyi değerlendirmek ve Allah rızasını kazanmak için gündüzünden oruç, namaz gibi ibadetlere başlanması tavsiye edilir. Peki Miraç Kandilinde oruç tutmanın faziletleri nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2022 13:28 GÜNCELLEME 23.02.2022 13:28 DİNİ BİLGİLER
Miraç Kandilinde oruç tutulur mu? Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur?
Miraç Kandilinde oruç tutulur mu? Miraç Kandili orucu kaç gün tutulur?

Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in ümmetine 5 vakit farz namazı müjdelediği gece olması sebebiyle en kıymetli gecelerdendir. Bazı din bilginleri Miraç Kandilinin bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinden sonra gelen en önemli gece olduğunu belirtmektedir. Allah'ın rahmetinin ve merhametinin kullarının üzerine yağmur gibi yağdığı bu gecede ibadetlere daha da dikkat ederek Allah'ın rızasını kazanmaya gayret etmek gerekir. 

Oruç tutmanın bilimsel faydaları açıklandı!Oruç tutmanın bilimsel faydaları açıklandı!

Miraç Kandilinde Oruç Tutulur Mu?

İslam alemi için en kıymetli gecelerden biri olan Miraç Kandili, namazın müjdelendiği gecedir. Bu yüzden o gece başta kaza namazları olmak üzere bol bol nafile namazların kılınması çok kıymetlidir. Miraç Kandili gibi kıymetli bir gecenin ibadetlerine gündüzden oruç tutarak başlanması önerilir. Nefsin terbiye olması ve Allah rızası için dünya nimetlerinden uzak durarak oruç tutulması Miraç Kandilinde yapılabilecek en faziletli ibadetlerden biridir...

Miraç Kandilinde Oruç Tutmanın Faziletleri Nelerdir?

Peygamber Efendimiz (s.a.s), Ramazan ayında farz olan oruç dışında pazartesi ve perşembe günlerini oruç geçirdiği rivayet edilmektedir. İmkanı olanların ve sağlığı el verenlerin pazartesi ve perşembe gününü oruçla geçirmesi tavsiye edilir. Bununla birlikte Allah'ın rahmetinin kullarının üzerinden eksik etmediği üç aylarda pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmak ayrıca faziletlidir. Pazar gününe denk gelecek olan Miraç Kandili ise oruç tutulması en kıymetli günlerden biridir.  Namazın müjdelendiği Mira Kandilinde oruç tutmanın faziletleri şöyledir: 

  • Cennet kapıları açılır.

  • Dualar kabul edilir.

  • Allah merhamet eder.

  • Ramazan orucu sevabı kazanır. 

  • İşleri kolaylaşır.

  • Allah'ın rahmetine ve bereketine nail olur. 

YORUMLAR 2
  • hak 2 yıl önce Şikayet Et
    Miraç kandilinde ne olura bakacağına Kitaptaki emir ve yasakları öğrenip uygulasan ahiretinde dünyanda kurtulacak....
    Cevapla
  • bilall 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi yapanlardan Allah Razı olsun.Bir hayra vesile olan onu yapmış gibi Sevap kazanır,engel olanda HAK ettiğini bulur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR