Rüyada büyü yapıldığını görmek ne anlama gelir? Rüyada büyü kötüye mi işaret eder?

Rüyada büyü yapıldığını görmek ya da rüyada büyü bulmak, hile ve fesata işaret eder. Rüya sahibinin etrafındaki kişilere çok dikkat etmesi gerektiğine ve kimseye kolay kolay güvenmemesi gerektiğine delalet eder. Peki rüyada büyücü görmek neye işaret eder?

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2022 09:12 GÜNCELLEME 13.08.2022 09:12 DİNİ BİLGİLER
Rüyada büyü yapıldığını görmek ne anlama gelir? Rüyada büyü kötüye mi işaret eder?
Rüyada büyü yapıldığını görmek ne anlama gelir? Rüyada büyü kötüye mi işaret eder?

Rüyada büyücü görmek, rüya sahibinin çevresinde kıskanç ve kötü niyetli kimselerin varlığına delalet eder. Rüyada büyü yapan bir kimseyi görmek de yine aynı şekilde rüyayı gören kişinin çevresindeki kişilere dikkat etmesi gerektiğine delalet eder. Rüyada büyü yaptırdığını gören kişinin yolsuzluğa karışacağına ve kul hakkına dikkat etmeden günü kurtarma derdine girdiğine yorumlanır. 

Rüyada Büyü Yaptığını Görmek

Rüyada büyü yaptığını gören kişinin doğru yoldan sapacağına, bu yüzden de başına kötü işler geleceğine delalet eder. Rüyayı gören kişinin günah işlemekten çekinmediğine, kazanacağı para haram olsa da çekinmeden alacağına yorumlanır.

Rüyada Büyücü Görmek

Rüyada büyücü görmek, pek hayırlı değildir. Rüya sahibinin başına gelecek kötü olayların habercisi olarak kabul edilir. Rüyada büyücü görmek, rüya sahibinin çok moralinin bozulacağına ve canının sıkılacağına yorumlanır. 

Rüyada Kendisine Büyü Yapıldığını Görmek

Rüyada kendisine büyü yapıldığını görmek, rüya sahibinin yarınını düşünmeden yaşadığına, harama-helale dikkat etmediği için başına iş geleceğine delalet eder. Rüyada kendisine büyü yapıldığını gören kimsenin ahiretini riske atacağına ve günaha gireceğine yorumlanır. 

Rüyada Büyü Bozmak

Rüyada büyü bozuğunu gören kişinin etrafındaki insanlara faydalı olacağına delalet eder. Rüya sahibinin hem kendisine hem de çevresindekilere güzellikler ve şifa getireceğine yorumlanır. Rüyada büyü bozduğunu gören kişinin hayırlı işlere karışacağına işarettir.

Rüyada Büyü Bulmak

Rüyada büyü bulan kişinin haram malda gözünün olduğuna, kısa yoldan zengin olmak için fırsat kullandığına işaret eder. Rüyada büyü bulduğunu gören kişinin helal olmayan mala göz diktiğine yorumlanır.

Rüyada Büyü Görmek

Rüyada büyü gören kişinin yanlış işlere gireceğine delalet eder. Rüya sahibinin başkalarının onayını almak için büyük hatalar yapacağına yorumlanır. Rüyada büyü gören kişinin hayırlı olmayan işlerin içinde olacağına delalet eder. 

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Büyü Görmek

Diyanet: Rüyada büyü görülmesi; yolsuzluğa yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında kendisini bir başkasına beğendirmek maksadıyla büyü Çaptırdığını görmesi; bir yolsuzluktan ötürü devlet tarafından cezalandırılacağına yorumlanır.Kişinin rüyasında kendisinin büyücülükle meşgul olduğunu ve başkalarına büyü yaptığını görmesi; başka bir kimseyi yaptığı yolsuzluktan dolayı ilgili makamlara suç duyurusunda bulunarak o kimsenin yakalanmasını sağlayacağına yorumlanır.

İbn-i Kesir: Rüyada büyü görülmesi iyiye alamet değildir.Bir kimsenin rüyasında büyü yaptırmak için bir büyücüye gittiğini görmesi; o kimsenin işlerinin bozulacağına yorumlanır.Bir başka yoruma göre: Rüyanızda büyü yapan bir kimseyi görmeniz; yanlış bir hareketiniz yüzünden hem paranızı ve hem de sağlığınızı kaybedeceğinize, rüyanızda size büyü yapıldığını görmeniz; dinî vazifelerinizi yerine getirme hususunda ihmalkâr davrandığınızdan dolayı devamlı surette vicdan azabı çektiğinize işaretle tabir edilmektedir.Büyü yapmak veya yaptırmak dinimizce haram ve yedi büyük günahtan birisi olarak kabul edilmiştir.