Korkan çocuğa okunacak dua | Gece korkunca hangi dua okunur?

Çocuklar, birçok şeyden çabucak korkabilir. Korkularını hafifletmek ve daha iyi hissetmeleri sağlamak için pek çok yöntem bulunur, bu yöntemlerden biri de hiç şüphesiz dua etmek vardır. Çocuklar korktuklarında onlara dua okumak rahatlamalarını sağlar. Peki çocuklar korktuğunda hangi dua okunur?

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2023 16:39 GÜNCELLEME 03.01.2023 16:39 DİNİ BİLGİLER
Korkan çocuğa okunacak dua | Gece korkunca hangi dua okunur?
Korkan çocuğa okunacak dua | Gece korkunca hangi dua okunur?

Çocuklar korktukları zaman dua okumak, onların manevi olarak rahatlamalarını sağlayan en etkili yöntemdir. Her durumda Allah'a sığınmak ve O'ndan yardım dilemek çok kıymetliyken korkunca da Allah'tan yardım istemek, dualar okumak oldukça faziletlidir. Dinen faziletli olmasının yanında her durumda Allah'tan yardım istemek kişinin maddi manevi yükünü hafifleterek rahatlamasını sağlar. Çocukların korkularını yenmesi ve ruhsal olarak rahatlamaları için dualar etmesi tavsiye edilir. 

Şehidallahü duası fazileti nelerdir? Şehidallahü duası Arapça okunuşu...Şehidallahü duası fazileti nelerdir? Şehidallahü duası Arapça okunuşu...

Çocuklar Korkunca Hangi Dua Okunur?

Çocuklar korktukları zaman onlara rahatlatmak için dualar okunur, telkin edici sözler söylenir. Böylece çocuklar o an içinde bulundukları kötü durumdan kısa sürede çıkarak daha iyi hissetmiş olurlar... Çocuklar korktuklarında okunacak dualar şöyledir:

Türkçe Okunuşu

Euzu bi kelimeti-llahi-ttemmeti min ğadabihi ve ikabihi ve şerri ibadihi min hezatiş-şeyatine ve en yehdirun. Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerikeleh lehü'l mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyi ve yümiytü ve hü ve hayyün lâ yemütü biyedihi'l-hayr ve hü ve alâ külli şey'in kadir. Euzu Billahi Semi ul Alimi mineş şeytanir racim Euzu Billahi en yehdurun innallahe huvel Semi ul Alimi Bismillahirramanirrahim ve lê ilâhe illallâhu vellâhu ekber, ve lê havle ve lê kuvvete illê billêhil aliyyil azîm. Ya Hayyu Ya Kayyumu bi rahmetike esteğisu eslih li şe'ni kullehu ve la tekilni ile nefsi tarfet aynin.

Türkçe Meali

Allah'in eksiksiz, tam olan kelimeleri ile O'nun Gazabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden bana gelmelerinden ve yanımda durmalarından Allah’ın eksiksiz Kelimelerine sığınırım. Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. Ancak tek o vardır. Onun ortağı yoktur. Öldürür ve diriltir. O diridir, ölmez. Hayır, onun yed-i kudretindedir. O, her şeye kadirdir. Rahman, rahîm Allah adıyla. Çok yüce ve çok büyük Allah’a sarılmaktan, O’ndan yardım dilemekten başka çare yoktur!” demeye devam et. Zira Cenab -ı Allah bunların hürmetine belâ ve musibetlerin nicelerini def eder. Şu yaptığım tavsiyeyi işitmene hiç de bir mâni’ yoktur: Sabah ve akşama çıktığında de ki: Ey Hayyu ya Kayyum Rabbim! Rahmetinle bana yardım etmeni istiyorum. Benim her hâlimi ıslah eyle. Göz açıp yumuncaya kadar da olsa beni kendime bırakma!

Nas Suresi 

Türkçe Okunuşu

Kul e'ûżu birabbinnâs. Melikinnâs. İlâhinnâs. Min şerrilvesvâsil ḣannâs. Elleżî yuvesvisu fî sudûrinnâs. Minelcinneti vennâs.

Türkçe Meali

De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine, İnsanların hükümdarına, İnsanların ilahına, O sinsi vesvesecinin şerrinden. O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar. Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

Felak Suresi 

Türkçe Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm. Kul e'ûzü birabbil felak Min şerri mâ halak Ve min şerri ğasikın izâ vekab Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad Ve min şerri hâsidin izâ hased.

Türkçe Meali

Rahman ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. De ki: "Sığınırım o sabahın Rabbine, Yarattığı şeylerin şerrinden, Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden, o düğümlere üfleyen üfürükçülerin şerrinden ve kıskançlık gösterdiğinde bir kıskancın şerrinden!

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu duayı yazdığınız için Rabbim razı olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR