Amenerrasulü oku! Amenerrasulü Arapça-Türkçe (bilgisayar hatlı)

Amenerrasulü, Peygamber Efedimiz'in sıkıntıda olan ümmetine okumayı tavsiye ettiği ayetler arasında. Bu kapsamda Amenerrasulü en çok okunan ayetler arasında yer alıyor. İşte akıllı cihazlar sayesinde hızlıca ulaşılan Amenerrasulü Arapça ve Türkçe okunuşu...

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 09:26 GÜNCELLEME 01.05.2024 09:26 DİNİ BİLGİLER
Amenerrasulü oku! Amenerrasulü Arapça-Türkçe (bilgisayar hatlı)
Amenerrasulü oku! Amenerrasulü Arapça-Türkçe (bilgisayar hatlı)

Amenerrasulü'yü okumak ve kısa süre içinde ulaşmak artık oldukça kısa bir zaman alıyor. Akıllı cihazlar ve internet aracılığıyla zaman ve mekan algısı yok oluyor. Kuran'ın sayfaları okuyucular tarafından hızlıca ulaşılıyor ve sık tercih ediliyor.

Bu kapsamda, genellikle gece uyumadan önce okunan Amenerrasulü ayetlerine ulaşmak,  yatağa girildikten sonra herkesin elindeki telefonlarla çok daha kolay hale geliyor. 

Yasin suresi oku! Yasin suresi okunuşu (bilgisayar hatlı) - Yasin Suresi ArapçaYasin suresi oku! Yasin suresi okunuşu (bilgisayar hatlı) - Yasin Suresi Arapça

Amenerrasulü okunuşu ve ayetlere ilişkin bilgiler haberimizde...

AMENERRASULÜ

Amenerrasulü, Kuran'ın ilk suresi olan Bakara Suresi'nin son 2 ayetini (285-286) kapsamaktadır. Kuran-ı Kerim',n 3. cüzünde (48. sayfa) yer almaktadır. 1 sayfadan az olup 9 satırdan oluşmaktadır. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Amenerrasulü ayetleri ile ilgili şu bilgileri aktarmıştır:

  • Her kim bir gece içinde Bakara Suresi'nin son iki ayetini okursa, o ayteler ona, ibadet etmek ve belalardan korunmak açısından kafi gelir.

  • Kuran'da iki ayet vardır ki, Müminler için şifadır ve Allah'ın sevdiği şeylerdendir. 

  • Her kim Ayete'l-Kürsi'yi ve Bakara Suresi'nin sonunu sıkıntılı anında okursa, Allah ona yardım eder. 

AMENERRASULÜ ARAPÇA (bilgisayar hatlı)

AMENERRASULÜ TÜRKÇE OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

285- Âmene-rrasûlu bimâ unzile ileyhi min rabbihi velmu/minûn, kullun âmene billâhi ve melâ-iketihi ve kutubihi ve rusulihi lâ nuferriku beyne ehadin min rusulih ve kâlû semi’nâ ve ata’nâ gufrâneke rabbenâ ve-ileyke-lmasîr.

286- Lâ yukellifullâhu nefsen illâ vus’ahâ lehâ mâ kesebet ve’aleyhâ me-ktesebet, rabbenâ lâ tu-âhiznâ in nesînâ ev ahta/nâ rabbenâ velâ tahmil ‘aleynâ isran kemâ hameltehu ‘ale-llezîne min kablinâ rabbenâ velâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih va’fu ‘annâ vagfir lenâ verhamnâ ente mevlânâ fensurnâ ‘ale-lkavmi-lkâfirîn.

AMENERRASULÜ MEALİ

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

285- Peygamber, Rabb’inden ne indirildi ise ona îman getirdi, mü'minler de, her biri "Allah’a ve melâikesine ve kitaplarına ve peygamberlerine: peygamberlerinden hiç birinin arasını ayırmayız diye" iman getirdiler ve şöyle dediler: semi'na ve eta'na, gufranını dileriz ya Rabbena! sanadır gidiş.

286- Allah kimseye vüs'unden öte teklif yapmaz, herkesin kazandığı lehine yüklendiği aleyhinedir, ya Rabbena! eğer unuttuk veya kasdımız bize bizden evvelkilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme, ya Rabbena! hem de bize takatımız olmayanı yükletme, ve bizden günahlarımız afiv buyur ve bizlere mağfiretini reva, rahmetini atâ kıl, sensin mevlâmız, bizi mansur buyur artık seni tanımayanlara karşı, kahrolsun kâfirler.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR