ABD'den 'İncirlik Üssü' açıklaması

ABD Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Gorenc, İncirlik Hava Üssü'nün DAEŞ'e karşı daha etkili operasyonlar yapılmasını sağladığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2016 04:41 GÜNCELLEME 12.01.2016 04:41 Dış Politika
ABD'den 'İncirlik Üssü' açıklaması
ABD'den 'İncirlik Üssü' açıklaması

ABD Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Frank Gorenc, Türkiye'nin İncirlik HavaÜssü'nü DAEŞ’e karşı Doğal Kararlılık Operasyonukapsamında koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına açmasının, terör örgütüne karşı daha etkili hava operasyonları yapılmasını sağladığını söyledi.

ABDDışişleri Bakanlığı'na bağlı Dış Basın Merkezinin New York ofisindegazetecilerle bir araya gelen Gorenc,"Türklerin sadece bizim değil diğer koalisyon üyelerinin de üssükullanmasına izin vermesi ileriye dönük çok büyük bir gelişmeydi. Buerişimi sağlaması, Türkiye'nin diğer 65 koalisyon ortağıyla birlikteDAEŞ ile mücadelede çok istekli olduğunu gösterdi" diye konuştu.

İncirlikHava Üssü'nün Suriye sınırına olan yakınlığının savaş uçaklarının dahagüçlü ve etkili operasyonlar düzenlemesine imkan verdiğini vurgulayanGorenc, "Bu üste görev yapmamıza izin verdiği için Türklereminnettarız" dedi.

Gorenc, aynı kapsamda Diyarbakır 8. Ana Jet Üssündepersonel kurtarma misyonunun bulunduğuna işaret ederek, "DAEŞ'inyayınladığı korkunç video görüntülerini düşününce, personel kurtarmafaaliyetlerinin, operasyonun tesirliliği için ne kadar önemli olduğunuanlıyoruz" ifadesini kullandı.

Türkhava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi konusuna da değinenGorenc, "Her ülkenin kendini koruma hakkı vardır. Bu olayda Türklerkendi ulusal yetkisini kullandı" değerlendirmesinde bulundu.

Gorenc,"Türkiye, NATO kapsamındaki hava devriyesi çalışmalarına tam katılımgösteren ülkelerden biri. Bu yapı NATO hava sahasına yapılan ihlallerintolere edilmeyeceğini herkesin anlaması için düzenlendi. Hava sahasıihlali olduğunda, angajman kuralları çerçevesinde cevap veririz.Ardından, hava sahası konusunda müteyakkız olmaya devam edeceğimizidiplomatik kanallarla ortaya koyarız" dedi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR