Erdoğan Ban Ki-Moon’la görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Çin’de BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’la görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2016 12:16 GÜNCELLEME 03.09.2016 14:53 Dış Politika
Erdoğan Ban Ki-Moon’la görüştü
Erdoğan Ban Ki-Moon’la görüştü

Çin’in başkenti Hangzhou, bu yıl 11’incisi düzenlenen G20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Zirvede Türkiye’yi temsil edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirve öncesi ikili görüşme gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, G20 Liderler Zirvesi öncesinde Grand Metropark Hotel'de yapılan görüşmede, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Anılan iki ülkede başta DAEŞ volmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin üzerinde durulduğu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili BM Genel Sekreteri Ban'a bilgi verdi.

Erdoğan-Ban görüşmesinde, Suriye'de ateşkesin sağlanması, Halep'e insani yardım ile iklim değişikliği başlıklarının da ele alınan konular arasında yer aldığı belirtildi.Suriye'de insani durumun giderek kötüleştiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye olarak BM'nin insani erişim sağlanmasına yönelik çabalarını desteklediklerini söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban'ın da görüşmede 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını tekrar ifade ettiği, Türkiye'de demokrasiye sahip çıkılmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiği öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR