ABD Donanması küstah paylaşımını kaldırdı

ABD Donanmasının resmi Twitter hesabında dün yer alan ve sosyal medyada büyük tepki çeken küstah resimli paylaşım, donanmanın hesabında bugün yer almıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2016 19:21 GÜNCELLEME 14.10.2016 19:25 Dış Politika
ABD Donanması küstah paylaşımını kaldırdı
ABD Donanması küstah paylaşımını kaldırdı

ABD Donanması, kuruluşunun 241. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı ve Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğünü gösteren temsili tabloyu içeren küstah paylaşımı gelen tepkilerin ardından kaldırdı.

"Amerika'nın denizcileri çetin, cesur ve hazırdır." ifadesine yer verilen iletide, elinde Türk bayrağıyla savaşan askerlerin öldürüldüğünü gösteren temsili bir tablo yer alıyordu.

ABD Donanmasından bir yetkili, mesajı Twitter hesabından kaldırdıklarını belirtti ancak daha fazla yorum yapmak istemediğini söyledi.

Temsili tabloda 1801-1805 yıllarında Libya'nın Trablus bölgesinde ABD ile Osmanlı Devleti'ne bağlı Berberi devletleri (Fas, Cezayir, Tunus ve Libya) arasında yaşanan 1. Berberi Savaşı konu ediliyordu. Savaşın sonunda ABD, Akdeniz'e girişte Berberi korsanlarına ödedikleri yüklü miktarda vergiden muaf olma hakkını elde etmişti.

ABD Donanmasının Twitter'daki iletisine çok sayıda Türk ve yabancı kullanıcı tepki göstermiş, bunun Türk-Amerikan ilişkilerinin içinden geçtiği hassas döneme uygun bir paylaşım olmadığı vurgulanmıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye kaldiriyorlarki bu resim fas libya cezayir ve tunusun osmanli topragi oldugunun kanitidir ve geri alma hakkimiz saklidir.
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu kaybettiğimiz bu savaşları hiç bilmiyoruz.
    Cevapla
  • Beto 7 yıl önce Şikayet Et
    Oku ve ögren..!
    Cevapla
  • Dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat!!! İsrail ABD yi Türkiye ile savaştırmak istiyor.Metal firtına.
    Cevapla
  • alp 44 7 yıl önce Şikayet Et
    Abdyi tarihe gömeceğiz günlerde gelcek inşaallah asırlardir akan müslüman kanının hesabını soracaz bunu biz Türk milleti soracaz onun için bizlere çok iş düşüyor sloganla bu işler olmuyor
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz de misilleme olarak Osmanlı'nın Amerika'yı vergiye bağladığı antlaşmayı şöyle hafiften göstersek hiç fena olmazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR