AK Parti'nin önemli ismi böyle tehdit edildi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “Almanya ziyaretim sırasında belediye başkanı adına imzalanmış bir mektupta beni para ve hapis cezasıyla tehdit ettiler" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2017 10:50 GÜNCELLEME 23.03.2017 12:40 Dış Politika
AK Parti'nin önemli ismi böyle tehdit edildi!
AK Parti'nin önemli ismi böyle tehdit edildi!

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarının Almanya’da rahatça ‘hayır’ propagandası yaptığını belirten Eker, “Almanya’da PKK’yı açıkça kullanıyorlar. Siyasi faaliyet yaptığımız gerekçesiyle bizim programlarımızı engelliyorlar ama terör örgütleri listesinde yer almasına karşın aynı gün PKK’ya binlerce kişiyle gösteri yaptırıyorlar” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir program için gittiği Hannover’de Alman makamları tarafından engellendiğini hatırlatan Eker, “Biz havaalanından çıktık, daha kapıda Alman polisi engelledi. 31 Temmuz’da ‘Teröre Lanet, Demokrasiye Evet’ mitingi için gittiğimde uçağın kapısında bekliyorlardı. Bu kez gittiğimde ‘Siz AK Parti için oy toplamaya geldiniz, sizin toplantı yapmanızı kabul etmiyoruz’ dediler.

Ben de diyorum ki; ‘Benim ülkemin burada 1 milyon 400 bin seçmeni var. Bu milletvekili seçimi değil, halk oylaması. Demokratik bir ülke değil mi burası? Bu insanlar oy kullanacak. Bilgi alma hakları var. Hangi tercihte bulunacaklarını bilmeleri lazım.’ Sonra mektup getirdiler, belediye başkanı adına imzalanmış ve bir yıl hapis cezası ile para cezası var. Ben bunu uluslararası mahkemelere taşıyacağım. Bu son derece antidemokratik bir uygulama. Orada salon toplantılarının tamamına baskı uygulanmakta, camiye gideceğim mesela, polis caminin başkanını arıyor. ‘Mehdi Eker oraya gelecek. Eğer müsaade ederseniz ben orayı kapatırım’ diyor. Bunların hiçbiri mahkeme kararı değil, siyasi karar. Bir vatandaşımıza ait düğün salonu gibi bir yerde geniş katılımlı kahvaltı düzenleniyor. ‘Sen bunu yapamazsın. Yaparsan kira sözleşmenizi iptal ederiz’ diye tehdit ediyorlar. Alman gazeteleri navigasyon üzerinden benim hangi binaya girdiğimi hedef gösteriyor. Bulunduğum mekanlardan birine PKK’lılar geldi, nasıl haber aldılarsa. ‘Mehdi Eker şu anda şurada’ diye bilgi veriyorlardı” diye konuştu.
 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • nuray akgun 7 yıl önce Şikayet Et
    dil ve kagit uzerinde turkiye sevdalilarini bezdirirsiniz yildirirsiniz ama sunu unutma ey AVRUPA gönulleri kalpleri asla satin alamassin tehtit edemessin bu avrupada 5.milyon turk var bu insanlar burada is yapar calisir size kiz alir kiz verir amma velakin size NEFRETLE KINLE DUSMANCA bakar turklere yapilan ulkemize yapilan kötulugu unutmazlar bunun acilarini ileriki yillarda cok göreceksiniz önumuzdeki secimlerde 10,yillar 20,yillar 30,hatta 40.yilsonra bile bu turkiye sevdalilarindan oy alamasssiniz ulkemizden tek istegimiz avrupadan vaz gecsin EU,DAN birde kapilari acsin
    Cevapla
  • GENÇ OSMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsalar boş ... Göklerden gelen bir karar vardır.
    Cevapla
  • ilhan Demir 7 yıl önce Şikayet Et
    bahsdilen Belge Internette düsmeli. Twitter üzerinden tüm dünyaya yayilmali. bu isler sadece sözde kalmamali. Almanyanin bu tür yazilari tüm Dünyaya yayilmali
    Cevapla
  • hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    artık bizde ülke olarak batı ya karşı teröristleri destekleyelim her türlü yardımda bulunalım
    Cevapla
  • mse 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ya karşı ciddi yaptırımlar uygulanmalıdır. Gerekirse avrupa birliğine giriş işini iptal etmeli zaten almıyorlar. Avrupa türkiyemize düşmanca davranırken birliklerine girmeye çalışmak mantıklı değildir. başka birliklerle anlaşmalar sağlanmalıdır. Reisin bahsettiği şangay beşlisi ve diğer birliklere yönenilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR