Trump'a derin mesaj: DAEŞ'i bırak!

ABD'li 'operasyonel' gazeteci Thomas Friedman, ABD Başkanı Donald Trump'a Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadeleyi bırakmayı tavsiye etti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2017 21:52 GÜNCELLEME 15.04.2017 21:52 Dış Politika
Trump'a derin mesaj: DAEŞ'i bırak!
Trump'a derin mesaj: DAEŞ'i bırak!

Türkiye ve Erdoğan düşmanlığıyla bilinen New York Times gazetesi yazarı Thomas Friedman, Donald Trump'a yaptığı çağrıda DAEŞ'e karşı mücadeleyi bırakmasını ve örgütü bölge ülkelerinin başına bela etmesini önerdi.

RUSYA, İRAN VE ESED KILIF, AMAÇ DAEŞ'İ KORUMAK

Friedman, bela edilecek ülkeler arasında Rusya, İran ve Esed'i zikretse de, bunun sadece mesajını meşru temellere dayandırmak amaçlı olduğu düşünülüyor. Yazıdaki ana tema, DAEŞ'in yok edilmemesi, ABD çıkarları için kullanılmaya devam edilmesi olarak göze çarpıyor.

ABD'li "derin" gazetecinin konuyla ilgili sözleri şu şekilde:

"Suriye'de Trump, DAEŞ'e Esad, İran, Hizbullah ve Rusya için baş ağrısı haline gelmesine izin vermeli. Biz aynı şekilde Afganistan'daki mücahitlere Rus kanını akıtmaya izin vermiştik."

Suriye'de PYD/YPG terör örgütünün alenen kullanıldığı da göz önünde bulundurulunca, Friedman'ın bu çıkışının, ABD'nin "derin" politikasının işleyiş şeklini yansıttığı görülüyor.

DAEŞ'İN GERÇEK AMACI

DAEŞ'in, bir sünni-şii çatışması çıkarmak, bunun sosyolojik temellerini oluşturmak ve Ortadoğu'yu daha da istikrarsızlaştırmak amacıyla kullanıldığı biliniyor.

TÜRKİYE OYUNA ÇOMAK SOKUNCA...

Öte yandan, Türkiye bölgede daha aktif bir rol üstlenme yolunu seçip, büyük oyunu bozma eğilimine girince, DAEŞ tarafından Türkiye'ye saldırılar başlatılmıştı.

Kaynak: Haber7-Sputnik

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • SAndik 6 yıl önce Şikayet Et
    Sandıkları boş bırakmayın anadolu ajansı hikaye yapıyor bu sonuç manipülasyon
    Cevapla
  • Turk 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Mezhepçiliği bırakmazsak abd daha nice fitne tohumu ekecektir. Nedir bu sünnilik, şiilk vs. Kuran'da yüce Allah bize Sünni olun veya Şii olun demiyor, tam tersine bize Mümin olun diyor. Mümin de inanan demek.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    mumin olun ve bir olun diyor .
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    işid de el kaide deaş dhkpc pkk ypg hepsinin başı o malum derin amerika derin ingliz artık oyun bitti
    Cevapla
  • zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    en sonunda biz kurduk diyeceğiniz şeye yol açma çalışmaları , Allah sizin başınıza geçirecek planlarınızı buna da emin olun kafir sürüsü
    Cevapla
  • Rabia 6 yıl önce Şikayet Et
    kâfir abd Körler sağırlar bir birini ağırlıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR