Erdoğan'dan ABD Genelkurmay Başkanı'na cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un S-400'lerle ilgili yaptığı 'endişe verici' açıklamasına yanıt verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2017 23:46 GÜNCELLEME 24.07.2017 23:57 Dış Politika
Erdoğan'dan ABD Genelkurmay Başkanı'na cevap
Erdoğan'dan ABD Genelkurmay Başkanı'na cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ziyaretinin ardından yurda dönüşünde Esenboğa Havalimanı'ndaki basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

DUNFORD'A CEVAP

Bir basın mensubun, S-400 hava ve füze savunma sisteminin alınmasında gelinen son aşamanın ne olduğunu sorup, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'ın Türkiye'nin S-400'leri almasını "endişe verici" olarak değerlendirdiğini anımsatması üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Niye endişe verici olsun? Her ülke kendi güvenliği için belli tedbirleri almak durumundadır. Bu güvenlik tedbirlerini nereden sağlarsa oraya yönelikte adımlarını atacaktır.

Biz birçok kez Amerika ile de bu görüşmelerimizi yaptık. Ne yazık ki bunları temin edemediğimiz için ister istemez biz S-400'ler üzerinde bir planlama yaptık ve bununla ilgili de ilgili birimlerimiz görüşmelerini karşılıklı olarak yaptılar, yapıyorlar ve adımı da atacağız.

"PATRIOT KULLANINCA ENDİŞE VERMİYOR, BU KULLANILINCA ENDİŞE VERİYOR"

Bunun endişe verici hiçbir yanı yok. Farklı silahlar kullanıldığı zaman endişe vermiyor, S-400 kullanıldığı zaman endişe veriyor. Bu nasıl bir şeydir. Yani Patriot kullanıldığı zaman endişe vermiyor mu? Bu kullanılınca endişe veriyor.

ABD'den yeni S-400 açıklaması

ORTAK ÜRETİM VURGUSU

Ortak üretim noktasında Türkiye olarak biz kiminle ortak üretime girebilirsek burayı da tercih ederiz. Bu da bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye artık geleceğine yönelik güvenlik noktasındaki bütün simülasyonlarını buna göre yapıyor ve yol haritamızı da buna göre belirliyoruz. Zaten görüşmeler büyük ölçüde bitti."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 92 TÜMÜ
  • admin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben seni bu türden çıkışlarından dolayı seviyorum sayın cumhurbaşkanım
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin endişesi Irak İran Suriye ve hatta Türkiyeyide içine alan bir terör devletini kuramamak Bunların en büyük endişesi bu
    Cevapla
  • İnce 6 yıl önce Şikayet Et
    Seni buyüzden çok seviyoruz Reis Türk milletinin senin gibi bir lidere ihtiyacı vardı Rabbim sana uzun ömürler versin arkandan nice Tayyipler yetişsin inşallah
    Cevapla
  • TRABZONLU 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık Her alımda İlk sartımız üretimin bizimle beraber yapılması şartı böylece bedava teknoloji transferi yapıyoruz ve ilk alımdan sonra biz üretmeye başlıyoruz.en karlı kısmı burası galiba..
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD bize kontrolü kendisinde olan ama parasını bizim ödediğimiz bir silah satmak istiyor. Tek uyanık onlar ya. Bizim bütün tankları uçakları elden geçirmemiz lazım. ABD ve AB bizim dostumuz değil. Sadece bizi ele geçirmeye çalışıyorlar. Başaramazlarsa saldıracaklar. Kurtuluş savaşı bitmedi. 100 sene malum zihniyet sayesinde kontrol ettiler ama o iş bitti. Son "Onların" çocuklarıda 15 Temmuz'da yenildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR