İran'dan Türkiye açıklaması!

Hamaney’in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin Türkiye ziyaretinin tarihi ve belirleyici bir ziyaret olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2017 15:02 GÜNCELLEME 06.09.2017 17:50 Dış Politika
İran'dan Türkiye açıklaması!
İran'dan Türkiye açıklaması!

Basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine Bakıri’nin Türkiye temaslarını değerlendiren Velayeti, "Bu ziyaret için Türkiye’nin gösterdiği ilgi ve Ankara’da yapılan görüşmelerin içeriği ve türü bakımından, ziyaret belirleyici bir ziyaret oldu" dedi.

Bakıri’nin lider Ayetullah Hamaney’den sonra ülkenin en üst düzey askeri yetkilisi olduğuna dikkat çeken Velayeti, bu düzeyde bir ziyaretin İran İslam Devrimi’nden sonra ilk kez gerçekleştiğine vurguda bulundu. İran ve Türkiye’nin iki kadim komşu olarak ikili ve bölgesel ilişkiler konusunda çoklu ortak yönlerinin bulunduğunu kaydeden Velayeti, ilişkilerin gelecekte daha da gelişmesini istedi.

"REFERANDUM IRAK’IN BÖLÜNMESİNİN BAŞLANGICI OLUR"

Velayeti, Irak Bölgesel Yönetimi tarafından 25 Eylül’de yapılması öngörülen bağımsızlık referandumu için "Bu Irak’ın bölünmesinin başlangıcı olur. İran olarak Irak’ın toprak bütünlüğünü destekliyoruz ve referanduma karşıyız" diye konuştu.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • İbrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Şefkat kardeşim ben bir İranlı olarak söylüyorum iran hertürlü tedbiri aldı hala alıyor onun için içiniz ferah olsun.Irak bölünmeyecek Yahudi Barzani İsrail ve Amerika İnşallah perişan olacak.
    Cevapla
  • kobraali 6 yıl önce Şikayet Et
    hala.almanyanin.secim.provasyon.secime.giden.bir.devlet.baska devletleri.secim.malzemesi.yapmak.bence.kendi.acizligi.zavall.olarak.deglendiriyorum.turk.devlet.ti. devlettir.iki.rolda.oynamiyor.iki rolda.oyniyanlari.goruyoruz.ben TC ,devletin.cumhur.baskani.ol sam avrupada.resti çoktan cekmistim avrupanin çok çok.trk ye ihtiyacı vardır alamanlar.meydan.okusun.avrupa.almanyanin.soylediklerini.okey lerse demek ki avrupa birliği yok olacak .kobra.boyle.yorumliyor
    Cevapla
  • sefkat 6 yıl önce Şikayet Et
    25 eylül seçimi İran ve Turkiye açısından çok tehlikeli.Ama her iki ülke de çok ama çooook pasif davranıyorlar.Bu seçimi Türkiye ve İran çaba gösterseler önleyebileceklerıne inanıyorum.Haçlı 2. İsrail peşinde.Türkiye ve İran'ın etrafı sarılıyor.Zaten Kuzey ırak müslüman kürt çocukların beynini yıkamak için yabancı özel okullarla dolmuş durumda.Dans ve bale okulları bile var moderlik kısvesi altında. Müslüman olarak gördügümüz Barzani'nin müsadesiyle oluyor bunlar tabi......... Allah için engelleyin su uyduruk seçimi.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    aynı oyun desene, tarih tekerrür ediyor biz hala ders almıyoruz.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcımız olsun.galipolan allahtır.
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana ermini yerine getirmeni söylemiş. Böylece lütfundan faydalandıracağını söylemiş. Böylece dengenin düzeleceğini söylemiş. Biz ise topu taca atıyoruz sürekli ve hesaptan hiç korkmuyoruz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR