Rusya'dan Türkiye'ye uyarı: Sabotaj olabilir

Rusya Ulusal Enerji Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Aleksandr Frolov, Türk Akımı'nın Türkiye'deki kısmın yapımında sabotajların yaşanabileceğine dikkat çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2017 00:20 GÜNCELLEME 08.11.2017 00:49 Dış Politika
Rusya'dan Türkiye'ye uyarı: Sabotaj olabilir
Rusya'dan Türkiye'ye uyarı: Sabotaj olabilir

Türk Akımı projesinin Rusya’daki denizden geçen kısmının yapımının tamamlanmasını değerlendiren Rusya Ulusal Enerji Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Aleksandr Frolov, ilk hattın yapımındaki hızın etkileyici olduğunu belirtti.

Projenin yapım hızının 'mükemmel' olduğunu belirten Frolov, Türkiye’nin Almanya’dan sonra Rusya’nın ikinci önemli tüketicinin olduğunu hatırlatarak, “Türkiye yılda 27 milyar metreküpten fazla doğalgaz kullanıyor. Bu hacim büyük ihtimalle yakın zamanda daha da artacak. İlk hattın açılması, Gazprom’un Türkiye’ye sevkiyat maliyetini azaltacak, çünkü bu güzergah, mevcut (Ukrayna, Romanya, Bulgaristan) olandan daha kısa olacak. Bu hat daha etkili olacak, ayrıca sevkiyat artışının temelini atıyor. Bu hat açıldıktan sonra Türkiye’ye yılda yaklaşık 31 milyar metreküp gaz gönderebileceğiz” ifadelerini kullandı.

 

"SABOTAJLAR OLABİLİR"

Türk Akımı projesinin Türkiye’deki kısmının yapımına geçişe sabotajların eşlik edebileceği tahmininde bulunan Frolov, bu konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

“Türkiye ülkemizle iş birliği yaptığı için artık açık biçimde, üye olduğu ittifaktan (NATO) partnerleri tarafından azarlanıyor. Büyük ihtimalle Türkiye’deki kısmın yapımı sırasında siyasi baskı başlayacak, yani Avrupa Birliği ve ABD’den bazı figürler çıkıp Türkiye’yi, kendi enerji güvenliğini sağlama gibi ‘kötü düşünülmüş’ hareketlerinden dolayı azarlayacak."

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bile anlamış bizim topraklarda en çok yetişen şeyin hainler olduğunu...
    Cevapla
  • Metehan 6 yıl önce Şikayet Et
    biz 1000 yıldır sabotaj larla varlık göstermiş bi milletiz yapsınlar ancak saflarımızı sıkılaştırırlar Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır
    Cevapla
  • Vatandaş46 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bunu dile getiriyorsa yapılan işin önemine binaen Türkiye ile olan duruşuna devam etmeli. Bahsettikleri unsurlara karşı Türkiye'nin duruşunu anlamış olmalılar...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    En büyük düşmanımız batıdır.hep ruslarla aramızı bozmuştur ve terörü başımıza bela etmiştir.Allahın izni ile sonları yakın .yeterki bir olalım .seçimlerde yaklaştıkça heryerden saldıracaklar
    Cevapla
  • muhammet aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    sende izin verme o zaman rusya ne bekliyorsun?otobüs geçmiyoır ordan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR