Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda modernizasyon işleri tamamlandı

Azerbaycan Demiryolları Başkanı Rövşen Rüstemov, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda (BTK) modernizasyon ve genişletme çalışmalarının tamamlandığını, hattın yıllık taşıma kapasitesinin 1 milyon tondan 5 milyon tona çıkartıldığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2024 20:37 GÜNCELLEME 03.05.2024 20:46 Dış Politika
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda modernizasyon işleri tamamlandı
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nda modernizasyon işleri tamamlandı

Rüstemov, Azerbaycan Devlet Haber Ajansı'na (AZERTAC) BTK'de yapılan modernizasyon ve genişletme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Demiryolları Başkanı Rövşen Rüstemov

Çin ve Orta Asya ülkelerinden taşınan malların kara yoluyla Avrupa'ya Azerbaycan üzerinden daha hızlı ulaştırılmasında BTK'nin büyük önem taşıdığını belirten Rüstemov, "BTK'nın Gürcistan'dan geçen kısmının 184 kilometrelik bölümünün onarım, yeniden inşa ve genişletme çalışmaları tamamlandı. 20 Mayıs'tan itibaren BTK ile yeniden yük taşımacılığına başlanacak." bilgisini paylaştı.

"BTK'NIN YILLIK TAŞIMA KAPASİTESIİ1 MİLYON TONDAN 5 MİLYON TONA ÇIKTI"

Rüstemov, BTK'nin modernizasyonundaki temel amacın Orta Koridor'un rekabet gücünü artırmak ve BTK'yi bu koridorun ana yük arterlerinden biri haline getirmek olduğunu belirterek, "Genişlemenin ardından BTK'nın yıllık taşıma kapasitesi 1 milyon tondan 5 milyon tona çıktı. Bu hedefi Cumhurbaşkanı İlham Aliyev belirlemişti ve çalışmalara geçen yıl başlanılmıştı." dedi.

Modernizasyon çalışmaları nedeniyle BTK ile taşımacılığın Mayıs 2023'te geçici olarak durdurulduğunu bildiren Rüstemov, "Yenilenen BTK, kardeş Türkiye ile doğrudan demir yolu bağlantımızı sağlayacak ve ülkelerimiz arasında daha fazla mal taşınmasına katkı sunacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Ser 1 hafta önce Şikayet Et
    Harika bir yatırım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR