Bağış: Daha iyi lobicilik yapıyoruz

AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye'nin eskiye kıyasla artık daha iyi lobicilik yapabildiğini belirterek, "Argümanlarınız güçlü değilse o lobicinin yapabileceği fazla birşey yok" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2011 17:52 GÜNCELLEME 18.10.2011 17:52 Dış Politika
Bağış: Daha iyi lobicilik yapıyoruz
Bağış: Daha iyi lobicilik yapıyoruz

Bağış, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı'nda düzenlenen Dünya Türkleri Konseyi Başkanı Ata Erim ve Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) heyetinin katılımıyla "ABD Örneği Üzerinden Lobicilik ve STK'lar" başlıklı toplantıda konuştu.

ABD'deki yıllarından bahseden Bağış, o dönemde çok büyük zorluklarla Türkiye için lobicilik yaptıklarını, şimdi bünyesinde çok iyi elemanları toplamış olan kurumları gördüğünde memnun olduğunu kaydetti.

Ata Erim'in kendi üzerinde çok büyük emeği olduğunu, 17 yıl birlikte çalıştıklarını söyleyen Bakan Bağış, o günlerde kurulan dostluk ve kardeşliklerin bugüne kadar devam ettiğini bildirdi. Eski dönemde karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları aktaran Bağış, lobicilik denince akla ABD'nin geldiğini, lobiciliğin ABD'de en iyi işleyen, kurumsallaşmış bir noktada olduğunu kaydetti.

Bağış, lobiciliğin sadece halkla ilişkiler, devletle ilişkiler ya da reklam kampanyası olmadığını, bunların hepsini barındıran birşey olduğunu belirterek, "İstediğiniz kadar iyi lobiciniz olsun, argümanlarınız güçlü değilse o lobicinin yapabileceği fazla birşey yok" diye konuştu. Türkiye'nin lobicilerle yıllarca çalıştığını ancak içerdeki çeşitli sorunları nedeniyle kendisini yeterince anlatamadığını belirten Bağış, "İstediğiniz kadar lobici tutun, darbeyi savunamazsınız" dedi. Bağış, ancak bugün Türkiye için lobicilik yapmanın daha kolay olduğunu çünkü Türkiye'nin pek çok açıdan kalkındığını, farklı bir platformda olduğunu bildirdi.

AB Komisyonu'nun Türkiye için İlerleme Raporu'ndaki bazı yanlış değerlendirmelerin de bazı lobilerin Brüksel'e yanlış bilgi aktarımlarından kaynaklandığını aktaran Bağış, bu örnekte olduğu gibi lobilerin bazen yan etkilerinin, olumsuz yansımalarının da olabileceğini kaydetti.

"Hep beraber el ele verip, yurt dışındaki Türklerin sorunlarını çözeceğiz" diyen Bağış, yurt dışındaki Türklerin en az buradakiler kadar Türkiye'ye sevdalı olduğunu, buradaki başarıların onların göğsünü kabarttığını belirtti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR