Erdoğan: Ya temizleyin ya geliyoruz

Başbakan Erdoğan, Çukurca saldırıları sonrası başsağlığı için arayan Kuzey Irak Lideri Mesud Barzani'ye artık tahammül kalmadığını belirterek açık rest çektiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2011 08:45 GÜNCELLEME 22.10.2011 08:45 Dış Politika
Erdoğan: Ya temizleyin ya geliyoruz
Erdoğan: Ya temizleyin ya geliyoruz

Bülent Aydemir'in haberi

Hakkâri Çukurca’da 24 şehit verilen terörist saldırının ardından Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimle başlatılan temasların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Edinilen bilgilere göre Başbakan Tayyip Erdoğan terör saldırısının olduğu gün kendisini taziye için arayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Lideri Mesud Barzani’ye artık tahammül kalmadığını ve PKK’nın Türk-Kürt kardeşliğine zarar verdiğini belirterek rest çekti:

"Yeter artık. Bundan milletim de ben de çok çektik. Gereğini yapın. Ya Kandil’i siz temizleyin, ya peşmergelerle birlikte yapalım, ya da biz gireceğiz. Operasyon yapma meraklısı değiliz ancak PKK’nın Kuzey Irak’taki faaliyetleri sona ermeli. Terör örgütünün lojistik desteği kesilmeli."

SİYASİ DESTEK VAR AMA...

Bu açık mesajlar, Ankara’ya davet edilen KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’ye de iletildi. Barzani’nin PKK’nın kendilerine silah çevirmesinden ve Kürtler arasındaki çatışmadan endişe ettiği belirtildi. Barzani'nin "Kürtlerin iç savaşı" görüntüsünden endişe ettiği öğrenildi.

kullan

Kuzey Irak yönetiminin Türkiye’ye her türlü siyasi desteği verdiği ancak peşmergelerin PKK’ya müdahalesi konusuna çekinceli yaklaştığı öğrenildi. Kuzey Irak yönetiminin, elinde gerekli teçhizatı bulunan ve eğitim almış 80-100 bin kadar silahlı gücü olduğu belirtildi.

KANDİL'İN BESLENDİĞİ YOLUN KAPATILMASI İSTENDİ

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'yle de eşgüdüm içerisinde yürütülmesi planlanan yürütülecek operasyonlarda Peşmerge birliklerinin de Mehmetçiğe yardımcı olması için Kuzey Irak yönetimiyle görüşmeler devam ediyor.

Bu arada Erdoğan'ın KDP'nin kontrolündeki şehir merkezleri ve civar köylerden Kandil'e giden gıda ve mühimmat transferinin, yani örgütün lojistiğinin de kesilmesini istediği öğrenildi.

HABERTÜRK - SABAH

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Barbaros Gülcan 12 yıl önce Şikayet Et
    HAYRETMAN.... Gerçekten hayretsin. Amacın bağcıyı dövmekmi üzüm yemekmi. Maksat muhalefet olsun , laf olsun torba dolsun kabilinden yazıyorsun. İçi boş. Benim insanları tanımamla yorumum arasında bir ilgi yok. Ben olanı, gördüğümü bildiğimi okuduğumu söylüyorum. Ahkam kesmiyorum. Sizin hadi yap dediğiniz herşey çok kolay şeyler olsaydı dedemde yapardı. ne gerek va hükümete.
    Cevapla
  • Kenan 12 yıl önce Şikayet Et
    Kolaymı Sanıyorsunuz... Bir Ülkeden Başka Bir Ülkeye Kara Harekatı Yapmayı Kolaymı Sanıyorsunuz? Heleki Ülke Eğer İzin Vermiyorsa. Düşünsenize Turkiye İzin Vermeden, Amerika Turk Topraklarını Bombalıcak? eee bu Savaş Sebebidir.. AK PARTİ ye kimse laf etmesin.. bugunleri rahat yaşıyorsak, aç değilsek onun sayesinde. AK PARTİ hukumetinin getirdigi yasaları, uygulamaları beğenmiyenler eski sistemle yaşamaya devam etsinler..
    Cevapla
  • ALİ K.ÖNDER 12 yıl önce Şikayet Et
    TIRNAĞIN VARSA KELİNİ KAŞI. Koskoca türkiye olarak sen bitiremediğin terörü barzaniye bitir demek (eğer demişse)başbakanın acziyet içinde olduğunu gösterir.gücün varsa kendi işini kendin yapacaksın destek verenide caydıracak muamelede bulunacaksın buda mecliste nutuk atmakla değil can yakıcı icraatla olur akp,nin en büyük zaafı teröre karşı saflığa varan yumuşaklığı kurşun atana gül atarak cevap verince yumuşatıp çözeceğini zannetmesi bu zaaf devam ederse destek veren kitle akp,ye cephe alır insanların ekonomilerini düzeltebilirsin ama güvende hissetmesini sağlayamazsan bir kıymeti kalmaz cepteki (olmayan) paranın
    Cevapla
  • KARA KEDi 12 yıl önce Şikayet Et
    tansu ciller kadar olamadiniz. o kadin haliyle bu it surulerinin kokunu kazidi ama siz o kadin kadar bile erkek olamiyorsunuz. barzani kim ya ???? koskoca turk devleti barzaniye mi sert cikti. tutun kulagindan getirin ankaraya sorun hesabini. ama bunu yapacak yurek nerdeeeee ?
    Cevapla
  • ahmet okutan 12 yıl önce Şikayet Et
    AÇILIM SAÇILIM YAPMAYA GELİYORUZ. Hükümetin icraatları ortada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR