Dışişleri Bakanlığı: Mısır geri çevrilemez

Türkiye, Mısır’da göstericiler ile güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmalardan kaygı duyduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2011 19:16 GÜNCELLEME 21.11.2011 19:16 Dış Politika
Dışişleri Bakanlığı: Mısır geri çevrilemez
Dışişleri Bakanlığı: Mısır geri çevrilemez

 Dışişleri Bakanlığı, "Olaylarda birçok kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması üzüntümüzü arttırmaktadır. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz." açıklamasını yaptı.

Mısır'ın geri çevrilemez, tarihi bir demokratik dönüşüm sürecinden geçtiği vurgulanan açıklamada, "Bu sürecin Mısır halkının beklentileri ve meşru talepleri doğrultusunda mümkün olduğunca kısa sürede tamamlanması samimi dileğimizdir. Mısır’da 28 Kasım günü başlayacak genel seçimlerin sükunet ortamında, serbest, adil ve şeffaf olarak gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu çerçevede, Mısır’da tüm tarafları, şiddetten uzak durmaya; huzur ve asayişin yeniden tesis edilebilmesi için azami itidal ve aklıselim ile davranmaya davet ediyoruz. Talep ve beklentilerini barışçıl yöntemlerle ifade eden göstericilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.
Mısır’ın geçiş sürecini başarıyla tamamlayacağına inanıyor, bu hassas dönemde dost ve kardeş Mısır’ın yanında yer almaya devam edeceğimizi yineliyoruz.

KAYNAK : CİHAN
YORUMLAR 2
  • yaşar Gürakan 12 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi Geldiya. tabi Mısıra demokrasi geldi ya geri çevrilemez öylemi! Yönetim askeri konseyda ve adamlar meydanda silahla göstericileri tek tek vuruyorlar bun un adı demokrasi bunun adı Arap baharı öylemi? yazıklar olsun bu dış işleri bakanına........
    Cevapla
  • tarik tan 12 yıl önce Şikayet Et
    sadece bu kadarmi. baska yerde insanlar oldurulurken en sert tepki vericeksiniz burda uzuntu duyucaksiniz irktaki oluler icin ses seda yok suriyedekiler icin nerdeyse savasa gireceksiniz misirda uzuntu duyuyoruz tabi abd yi uzmemek lazim cunku misirin basindakilerin husni mubarekin adamlari yani abd yanlisi yemende de insanlar oluyor ama bizim disislerinde cit yok he ordakiler insan degil galiba abd yanliligini birakip asliniza donun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR