2 yılda tam 4 ton yem yiyen kurbanlık alıcısını bekliyor

Diyarbakır'da 2 yaşındaki simental cinsi tosun 1 ton ağırlığı ve sakin yapısıyla satışa çıktı. Hayvan pazarında vatandaşların ilgi odağı olan tosun, 2 yılda tam 4 ton yem tüketti, 1 ton kilo aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2023 10:59 GÜNCELLEME 27.06.2023 11:32 ÜLKE'DE BUGÜN
2 yılda tam 4 ton yem yiyen kurbanlık alıcısını bekliyor
2 yılda tam 4 ton yem yiyen kurbanlık alıcısını bekliyor

Sur ilçesinde yer alan Canlı Hayvan Borsası’nda Kurban Bayramı hareketliliği sürüyor. Bayrama saatler kala kurbanlıkların satışı devam ediyor. Pazarın en ağır sığırı olan simental cinsi tosun, 2 yaşına kadar 4 ton yem tüketerek, 1 ton kiloya ulaştı. Pazara gelip kurbanlık almak isteyen vatandaşların dikkatini çeken simental sığırı 120 bin liradan alıcısını bekliyor.

Kocaköy ilçesinde beslediği sığırı Hayvan Borsası’na getirerek satışa çıkardığını ifade eden Mustafa Yılmaz, sığırın yediği yemlerle fazla kilo aldığını dile getirdi.

Kurbanlığın 2 yaşında olduğunu belirten Yılmaz, "Sığırımızı 3 günlükken evde beslemeye başladık. Şimdi de zamanı geldiği için Diyarbakır’daki hayvan pazarına getirdik. Sığırımızın kilosu 1 ton olmaktadır. Şu an fiyatı 120 bin lirayla satıştadır. Belirlediğimiz fiyat ne düşük ne de yüksektir. 2 senede hayvanımız yaklaşık 4 ton yem yedi. Yediği yemlerle bayağı büyük oldu" dedi.


 

KAYNAK : İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • orjinal yörük 10 ay önce Şikayet Et
    demekki hayvana gece gündüz durmadan yem vermişler şişmesi için. o hayvanın etinin tadı olmaz.
    Cevapla
  • MİSAFİR 10 ay önce Şikayet Et
    Besicilikte öyle duruma getiriyorlar ki hayvan 2 yaşında yürüyemez hale geliyor. Bunun sağlıklı olduğunu kim söyleyebilir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR