Kalıcı kilo vermek için...

Uzmanlar çağımızın önemli sorunlarından biri olan kilo sorunu için şu uyarılarda bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2013 16:50 GÜNCELLEME 25.07.2013 16:50 Diyet ve Sağlık
Kalıcı kilo vermek için...
Kalıcı kilo vermek için...

İzmir Özel Egepol Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Üçkaya, Türk halkının yüzde 50'ye yakınının obez olduğuna dikkat çekerek, kilo vermek için yaşam tarzı değişikliği yapılması gerektiğini söyledi. Günümüzde yüksek kalorili yiyeceklere ulaşmanın daha kolay olması ve fiziksel aktivitenin de buna paralel olarak azalmasının kilo almaya neden olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gökhan Üçkaya, sadece egzersizle kilo verilemeyeceğini; kalıcı kilo vermek için tıbbi beslenme programlarının da uygulanması gerektiğini söyledi.   Üçkaya, "Gıdalarda tatlandırıcı olarak kullanılan Fruktoz, üretim maliyetleri açısından ucuz olduğu için tercih ediliyor.

Ancak Fruktozlu gıdalar aşırı kilo almada önemli bir sebep oluşturuyor" diye konuştu.   Aşırı karbonhidratlı ve fast food tarzı beslenmenin her yaştan kilolu bireyler yarattığını ve obezite yaşının giderek düştüğünü ifade eden Doç. Dr. Gökhan Üçkaya "Günlük ihtiyacımız bin 200 kaloriyi geçmiyor. Fakat bunun çok daha fazlasını alıyoruz. Kalıcı kilo vermek için yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekiyor. Öncelikle mümkün oldukça ulaşımı yayan olarak yapmalısınız. Üst katlardan inerken asansör yerine yürümeyi tercih etmelisiniz. Tabakların çapını küçültmelisiniz. Normal çatal kaşık yerine tatlı çatal kaşığı kullanmalısınız" diye konuştu. Doç. Dr. Gökhan Üçkaya, sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyenlerin beslenme uzmanı ve hekim kontrolünde tedavi olması gerektiğini de sözlerine ekledi.  

MİDEYİ ÇOK YEMEĞE ALIŞTIRMAYIN 

Tıbbi ismi "Ghrelin" olan açlık hormonunu kontrol almak gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Üçkaya, "Daha çok yedikçe doyma sınırımızı yükseltiyoruz. Porsiyonları küçülterek, mideyi daha az yemek yiyerek doymaya alıştırmak gerekiyor. Hasta bize ilk geldiğinde metobolik check up yapıyoruz. Kilo almasına neden olan nedenleri ortaya çıkartarak tedavi uyguluyoruz. İlk aşamada kalori kısıtlama tedavisi gerçekleştiriyoruz. Gerekirse ilaç tedavisine de başlayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR