Sağlıklı bir yaşam için bol bol yiyin!

Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran sağlıklı bir yaşam için peynir tüketmenin çok önemli olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2016 15:00 GÜNCELLEME 11.04.2016 17:09 Diyet ve Sağlık
Sağlıklı bir yaşam için bol bol yiyin!
Sağlıklı bir yaşam için bol bol yiyin!

Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran, sağlıklı bir yaşam için başta kalsiyum olmak üzere birçok mineral ve vitaminden zengin bir besin kaynağı olan peynirin sıkça tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Çocukların için en ideal besin

Uzman Diyetisyen Keservuran, peynirin Ph seviyesini kontrol edebildiğinden diş için de iyi bir koruyucu olduğuna dikkat çekerek, "Sadece kemik ve kas gelişimi değil, ağız ve diş sağlığı için özellikle gelişme çağındaki çocuklar mutlak surette peynir tüketmeli. Kalsiyum, kemik ve diş sağlığı için önemli bir mineraldir. Özellikle süt sevmeyen çocuklar için peynirin içeriğindeki kalsiyum çok kıymetli. Kalsiyum; sinir sistemi çalışmasında, kasların kasılmasında ve kanın pıhtılaşmasında görev alır. Çocukların kemik gelişimi için kalsiyum almaları önemli. Kalsiyum ve fosfor beraber çalışarak etkinlik gösterirler. Bu nedenle, bu iki mineralin birlikte olduğu peynir, iyi bir seçimdir. Çocukların beslenme çantalarına mutlaka peynir konulmalıdır” diye konuştu.

Kemik erimesine karşı peynir

Peynirin kemikleri de koruduğunu vurgulayan Keservuran, şunları kaydetti: "Kemiklerimiz 30-35 yaşına kadar kalsiyum depolar, sonra özellikle de kadınlarda menopoz öncesi dönemde başlayıp menopozda hızlanmak üzere kemikte kayıplar başlar. Dolayısıyla sağlıklı peynir seçimi kemik erimesine karşı koruyucudur. Peynir yiyerek vücudumuzun günlük kalsiyum ihtiyacının büyük bölümünü karşılayabiliriz.”

Peynirin sahip olduğu besin değerleriyle vücudumuz için adeta koruyucu bir ilaç görevini üstlendiğini de ifade eden Keservuran, "Yağda eriyen A, D, E ve K vitaminleri için iyi bir kaynak olan peynir; kalp, kanser ve sinir hastalıklarından korunmak için de ilaç görevini üstlenmektedir” dedi.

Ülkemizin peynir çeşitliliği bakımından şanslı bir coğrafyada bulunduğunu kaydeden Keservuran, her zevke hitap eden peynir çeşitleriyle sağlıklı beslenmenin mümkün olduğunu belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR