Meyve yüzünden siroz olabilirsiniz!

Meyve, sindirim süreci çok kısa (yaklaşık 15 dakika) olan besin maddesidir. Yenilen bir meyve mi­deden geçer, ama orada beklemez. Çünkü mide­de herhangi bir işi yoktur. Dolayısıyla hemen emildiği ve sindirildiği ince bağırsağa gelir.

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2013 19:02 GÜNCELLEME 08.03.2013 00:13 Diyet ve Sağlık
Meyve yüzünden siroz olabilirsiniz!
Meyve yüzünden siroz olabilirsiniz!

Eğer mey­ve yemek sonunda yenirse, daha önce yenmiş ve sindirilmeleri için 2-3 saate ihtiyaçları olan besin maddelerinden dolayı kapısı kapalı olan bir mide­ye gelir. Meyve, sıcak ve nemli bir ortamda hapis kalır. Bu da onun ma­yalanmasına ve diğer besin maddelerinin sindirim sürecini de bozarak barındırdığı vitaminlerin çoğunu kaybetmesine sebep olur. Ayrıca, di­ğer besinlerle birleştiği için hazmı da zorlaşacaktır. Hatta fermente olup önce karbonhidrata, sonra da alkole dönüşecektir. Bu sebeple ha­yatı boyunca bir yudum içki içmediği halde siroz olan kişilere rastlana­bilir.

MEYVELERİ NE ZAMAN YEMELİ?

Halbuki, meyveleri yemekten bir saat önce veya iki saat sonra yesek, ne kilo alırız, ne de siroz gibi hastalıklarla karşılaşırız. Çünkü, mey­ve bu süre içinde ince bağırsağa inme imkanı bulacak, dolayısıyla diğer besin maddeleri tarafından mi­dede bloke edilemeyecektir.

Meyveler iyi çiğnenir ve mide boşken yenirse çabuk sindirilir. Midenin kısa zamanda boşalma­sı, arkadan gelecek yiyeceklerin sindiriminde kolaylık sağlayacak­tır. Meyvelerdeki fermantasyon yapıcı maddeler her türlü besinin sindirimine elverişlidir.

En iyisi, meyveyi sabahleyin aç karnına yemektir. Mide boş­ken yenen ilk besin maddesi bambaşka bir değer taşır.

Böylece vücut meyveden azami ölçüde istifade etmiş olur. Ayrıca, sabah yenen meyve diğer vakitlerde meyve yen­meyeceği anlamına da gelmez.

Yalnız bazı meyveler şekerce zayıf olduklarından, mayalanma güçleri önemsenmez. Çilek, böğürtelen, kızılcık yemekten sonra rahatça yenebilir. Aynı şekilde midede mayalanma tehlikesi olmadığından pişmiş meyveler de yemekten sonra yenebilir.

Limon da böyledir. Suyunu (Şekersiz) her an içebilir veya tat katmak için salatalara, soslara, yemeklere katabilirsiniz.

Meyveler mide salgılarını uyardığından, yemeklerden önce yenmesi bu bakımdan da fayda­lıdır. Yemekten sonra yendiğin­de uzun süre midede kalması gerekir. Böyle bir durumda da meyvelerin şekeri daha önce yenen unlu gıdaların nişastasıyla birleşerek midede aşırı miktarda şişkinlik ve gaz oluşmasına sebep olabilir.

YORUMLAR 4
  • murat 11 yıl önce Şikayet Et
    Mide asitinde maya bakterisi nasıl üreyebilir. Böyle olsaydı yemekle birlikte meyve yiyenlerde sarhoşluk belirtileri olması gerekirdi.Çok abartılı iddialar bunlar.Evet meyvenin aç karnına yenilmesi vitamin emilimini arttıracaktır.Alkolleşmesi meyveden siroz olma saçmalık.Alkol kullanan ve mide asit salgılamasında sorun olan kişilerde aşırı meyve tüketildiğinde belki çok az miktarda alkolleşme olabilir.Nekadarı alkole dönüşür hangi kişilerde kaç mgram etilalkol meydana gelir ölçüme dayalı bilgiler verilirse inandırıcı olur.
    Cevapla
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    temizlerinden.... ölçülü yiyin...nedense doğal gıdalar enine boyuna inceleniyor da. hayatımıza zorla sokulan büyüme hormonlu, antibiyotikli, sentetik kimyasallı, gmo lu gıdalar dokunulmaz konumda! bir rus bilim insanı irina ermakova araştırmalarında gmo soya ile beslenen 3. nesil hamsterlerin tamamen kısır olduğunu görmüş. bunun gibi dünyanın değişik ülkelerinden bağımsız bilim adamları yıllardır bu konuya dikkat çekmeye çalışıyor ve tohum-ilaç tekelleri tarafından engelleniyor....
    Cevapla
  • Soner Özcan 11 yıl önce Şikayet Et
    Cübbeli Hoca daha dünkü sohbetinde söyledi. bu konuyu, meyve yemeklerden önce yada 1-2 saat sonra yenmeli diye. Suyu, sodayı da yemeklerden 1-2 saat sonra veya yemekten önce içmeli. Yürüyüş yada sporuda yemeklerden en az 1 saat sonra yapmalı. Allah Cübbeli hocadan razı olsun. Ona duyulan sevgi seli, bazılarını çatır çatır çatlatıyor.
    Cevapla
  • İbrahim SÖKELİ 11 yıl önce Şikayet Et
    zaten Allah Rasülünün (S.A.V.) Sünnetinde de bu uygulama var.. Allah Rasülünün (S.A.V.) meyveyi yemekten önce yerdi. Bilim gösteriyor ki maddi manevi şifamız yine Kuran ve Sünnet-i Rasulullahta.(S.A.V.)
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR