Diyette tereyağ tüketimi ne kadar olmalı?

Uzmanlar, doymamış yağ oranına sahip diyetlerin kalp hastalığı riskini artırdığını söylüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2017 10:33 GÜNCELLEME 12.06.2017 10:33 Diyet
Diyette tereyağ tüketimi ne kadar olmalı?
Diyette tereyağ tüketimi ne kadar olmalı?

Uzmanlar margarin yerine tereyağ tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu belirtti.

İngiliz kardiyolog Dr. Aseem Malhorta, yayımlanan bir makalesinde doymamış yağ tüketimine dayanan beslenmeyi "40 yıllık bir hata" olarak nitelendirerek, bu tür beslenme yüzünden milyonlarca kişinin kolesterol hapları kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

Dr. Malhorta margarin yerine, köy tereyağı ya da zeytinyağını tüketmeyi önerdi. Omega 3 yağının insan vücuduna girmesi gerektiğini belirten Dr. Malhorta, salam, sosislerin trans yağlar içerdiği için zararlı olduğunu ifade etti. 

Dr. Malhorta, "Tereyağı tüketmenin sınırı yok, mideniz gözünüz doyana kadar tereyağı tüketin" dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Funda Elmacıoğlu daha önce yaptığı bir açıklamada, doymuş yağlar yani tereyağı veya kırmızı etlerdeki yağların, katı yağların normalda hem kötü kolestrolü hem de iyi kolestrolü de yükselttiğini söylemişti. 

Dr. Elmacıoğlu, her türlü yağdan organizmanın gereksini kadar sınırı koruyarak alınması gerektiğini, tek başına zeytinyağı tek başına tereyağ demenin yanlış olduğunu belirtmişti.

Dr. Elmacıoğlu, on yıllardır damarı tıkanan, enfarktüs geçiren, kalpten ölen, kalp damar problemi yaşayan insanlarda hangi yağ olursa olsun çok miktarda tüketimin zarar verdiği görüldüğünü söylemişti. 

Fitoterapi uzmanı Dr. Mustafa Eraslan ise yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti: "Terayağ hiç bir zaman kilo yapmaz. Terayağ kesinlikle damarları da tıkamaz. Bakın damarları tıkayan yağ nedir biliyor musunuz? Bizim margarin dediğimiz yağlar. Bir elinize tereyağ alın bir elinize de margarin, biraz sonra tereyağ eriyecektir. Çünkü vücut ısında eridiği için sağlıklı yağdır" dedi.

Diyet yapanlar için 100 gr sadece 753 kalori.

Besin Değerleri 100 gr. 1 Porsiyon (Orta)

Karbonhidrat (g)0.850.26
Protein (g)0.190.06
Yağ (g)83.2224.97
Lif (g)00
Kolesterol (mg)19157.3
Sodyum (mg)72.1
Potasyum (mg)206
Kalsiyum (mg)154.5
Vitamin A (iu)559167.7
Vitamin C (mg)00
Demir0.090.03

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR