Atkins diyeti nasıl yapılır

Güçten düşmeden ve sağlıklı olarak zayıflamak istiyorsanız Atkins diyetini denemelisiniz. Atkins diyeti ile kilo verirken sağlığınızı da koruyabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2017 15:42 GÜNCELLEME 27.09.2017 15:42 Diyet
Atkins diyeti nasıl yapılır
Atkins diyeti nasıl yapılır

Adını uzmanından alan Atkins diyeti üç evreden oluşuyor. Bu evreler kilo verme, kilo vermeye devam etme ve verilen kilonun korunması şeklinde oluyor. Zayıflarken vücudun sağlam ve dayanıklı olmasını sağlayan Atkins diyeti ağırlıklı olarak B grubu vitaminlerin alınmasını ve karbonhidrat alımının azaltılmasını amaçlıyor.

1. Aşama

Atkins diyetinin birinci evresinde olabildiğince az karbonhidrat alınır. İlk evre genellikle protein ağırlıklı olarak beslenmelidir. İlk evrede metabolizmanız hızlanmaya başlayacak ve yağlarınız hızlı bir şekilde yakılacak. Bu evre yaklaşık olarak 14 gün sürüyor. Bu aşamada günlük olarak almanız gereken karbonhidrat miktarı 20 mgdir.

Bu evrede uymanız gereken bazı kurallar var. İşte o kurallar:

-Gün içerisinde 3 öğün yemek yemeyi ihmal etmeyin

-Hatta öğünlerinizi 4 veya beşe çıkarabilirsiniz.

-Süt ürünleri, peynir ve kaymak dışında başka şeyler tüketmeyin.

-Ekmek ve makarna gibi karbonhidrat içeren besinler tüketmeyin.

-Diyet listenizin dışına çıkmayın.

-Fındık çekirdek gibi kalorisi yüksek çerezler tüketmeyin.

-Son olarak mutlaka günde 2 litre su için.

2.Aşama

Bu aşamada günlük olarak alınan karbonhidrat miktarı 20’den 25 mg ye çıkar. Bunun dışında bu aşamanın asıl amacı verilen kiloları korumak ve kilo vermeye devam etmektir. Karbonhidrat alımını azaltarak yakılabileceği kadar karbonhidrat alımını destekler.

3.Aşama

Bu son aşamada yapılması gereken ise ömür boyu yeme içmeye dikkat etmektir. Bu aşamada ara sıra pasta ve kek gibi karbonhidratlı yiyecekler yenilebilir. Ancak bunlar çok az miktarda yenmelidir. 

KAYNAK : diyet
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR