İdo Tatlıses 'İsot diyeti' ile tam 15 kilo verdi

Geçtiğimiz günlerde İdo Tatlıses İsot diyeti ile 2 ayda 15 kilo verdiğini açıkladı. Peki isot diyeti nedir ve nasıl yapılır? Sizler için bu soruların yanıtlarını araştırdık. İşte isot diyeti hakkında bilinmesi gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2018 10:38 GÜNCELLEME 26.07.2018 14:30 Diyet
İdo Tatlıses 'İsot diyeti' ile tam 15 kilo verdi
İdo Tatlıses 'İsot diyeti' ile tam 15 kilo verdi

Şanlıurfa'ya ait isot baharatı hemen her yemekte kullanılır. Çok acı bir tada sahip olan bu baharat metabolizmayı hızlandırır. Sağlık açısından birçok faydası olan isot, son zamanlarda diyet olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

PEKİ İSOT DİYETİ NASIL UYGULANIR?

İsot baharatını her yemekte kullanarak bu diyeti uygulayabilirsiniz. Bu diyette yemek kısıtlaması yok ancak mide rahatsızlığı olan kişilerin ve hamile kadınların tüketmemesi gerekir. İsot baharatı acı maddesi nedeniyle tükettiğiniz besinlerin mide de parçalanma hızını artırır. Hem zararlı toksinlerde hem de yağ yapmaya meyilli hücreleri dışkılama ve idrar yolu ile vücuttan atar. Tabağınıza dökeceğiniz isot miktarı ise çay kaşığından fazla olmamasına dikkat ediniz.

İsot diyetinde dikkat etmeniz gereken önemli bir hususta tuz tüketimidir. Yemeklerdeki tuz oranını yok denilebilecek kadar azaltmakta fayda var.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR