Kepek ekmeği zayıflatır mı? Kepekli ekmek kaç kalori?

Kepek ekmeği gerçekten zayıflatır mı? Kepekli ekmeğin çok tüketildiği takdirde kilo aldırdığını biliyor muydunuz? Detaylarıyla birlikte sizler için araştırdık.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2018 07:11 GÜNCELLEME 06.09.2018 08:21 Diyet
Kepek ekmeği zayıflatır mı? Kepekli ekmek kaç kalori?
Kepek ekmeği zayıflatır mı? Kepekli ekmek kaç kalori?

Kepekli ekmek, içerisinde yüksek miktarda lif ve posa bulundurduğundan dolayı, en çok diyet yapanların tercih ettiği bir ekmektir. Metabolizmayı hızlandırdığı için diyet listelerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kepek ekmeğini diyet yaparken, kilo aldırmaz diye öğünlerde çok tüketmek tamamen yanlıştır.

KEPEK EKMEĞİ ZAYIFLATIR MI?

1 dilimi 80 kalori civarında olduğuna göre her öğünde bir kaç dilim kepek ekmeği tüketilirse zamanla hızlıca kilo artışı görülebilir. Bu yüzden ekmeği ekmeği dikkatli tüketmek gerekir. Diyet yaparken kilo verdirir diye sürekli kepekli ürünleri tüketmekte çok yanlıştır. 

KEPEK EKMEĞİNİN FAYDALARI

- Tam tahıllar grubunda yer alan kepek ekmeği, içinde zengin besin maddeleri olan E vitamini, B vitaminlerini barındırır. 

- Posa bakımından ve lif bakımından zengin olduğu için tok tutar. Bağırsaklarda oluşacak  kolon kanserine karşı vücudu korur. Çiğnemesi zor bir ekmek olduğu içinde iştahı keser.

- Uzmanlar, diyet yapanların yanı sıra şeker hastalarının, bağırsak ve mide rahatsızlığı olanların da tüketmesi gerektiğini belirtiyor.

- Kepek ekmeği aynı zamanda metabolizmayı hızlandırdığı için sindirim sistemine de iyi geliyor.

- Az tüketildiği takdirde kilo vermeye yardımcıdır. Vücuttan toksinleri atmaya yardımcıdır.

-  Yüksek tansiyonu düşürerek dengede kalmasını sağlar.

YORUMLAR 2
  • İbnu Said 6 yıl önce Şikayet Et
    kepek ekmeği denen şey normal beyaz ekmeğe kepek atılmasıyla elde ediliyor. tam bugday ekmeği ise kepeği hic ayrılmamış olanı. katkısız tam bugday ekmeği fazla kabarmaz. bilginize.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet Kepek ekmeğide fazla tüketilirse Kilo aldırır ama Beyaz Ekmek gibi zararlı değildir.. belli oranlarda Kepek ekmeği tüketilirse Şeker hastalarından tutun Kalp hastalarına kadar Faydası saymakla bitmiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR