Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem

Son zamanların en çok konuşulan zayıflama metotları arasında yer alan sarımsak yutarak kilo verme ile ilgili bilinmesi gereken en önemli noktaları sizler için mercek altına aldık. Peki gerçekten sarımsak yutmak zayıflatıyor mu? Kilo vermek için sarımsağı yutmak mı daha iyi yoksa çiğnemek mi? Sarımsak yutmanın faydaları neler? Günde 1 diş sarımsak yutarsanız...

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2019 07:00 GÜNCELLEME 28.04.2019 13:27 Diyet
Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem
Sarımsak yutmak zayıflatır mı? Metabolizma hızlandıran yöntem

Kolesterol, damar tıkanıklığı ve tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi gelen sarımsak, sağlık açısından oldukça faydalı bir bitkidir. Vücuda sağladığı olumlu etkilerinin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olan bu bitkinin yutulması halinde zayıflattığına dair iddialar mevcut. Bazı insanlar sarımsağın ağızda kötü kokuya neden olduğu gerekçesiyle sarımsak tüketimini hayatının dışında tutmaya çalışabiliyor. Ancak, niyetiniz kilo vermek ise sarımsağı çiğnemeden yutarak da faydalarından yararlanabilirsiniz. Peki sarımsak yutmak ne işe yarıyor? Sarımsak yutmanın kilo vermedeki etkileri neler? İşte sarımsak yutmanın zayıflamada ki etkisi...

SARIMSAK ÇAYI GERÇEKTEN KİLO VERDİRİYOR MU? ENDER SARAÇ'TAN TÜYOLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

sarımsak yutarak zayıflama yöntemi

Sarımsak yutarak kilo vermenin bir avantajı da kokusunu sevmeyenlerin buna mecbur kalmadan zayıflayabilmesidir. İçerisinde bulunan antioksidanlar, vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri karşılayarak, vücut direncinin artmasına sebep oluyor. Sarımsak yutmanın gerçekten denildiği kadar kilo verip verdirmediğini merak eden bir grup araştırmacı, çalışmaları sonucunda sarımsağın hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olduğunu görmüştür.

sarımsak yutmak kilo verdirir mi?

Düzenli sarımsak tüketiminin metabolizmayı hızlandırarak daha çok kalori yakma etkisi de vardır. Diyetsiz ya da sporsuz tek başına yutulan sarımsak sadece metabolizmayı hızlandırıyor iken çeşitli egzersiz hareketleri ve doğru beslenme ile fark edilir derecede kilo verebilirsiniz. Sarımsağın sağlık üzerinde dezavantajı bulunmasa da tansiyon hastalarının sarımsağı tüketmemeleri gerekir. Bu kişilerin dışında, sarımsakla kilo vermek isteyenler her gün 3 defa bir diş sarımsak yutabilir. 

Göbek sorunundan şikayetçi olan kimseler, sarımsak yuttukları zaman karınlarında incelme olabilir. Bunun nedeni sarımsağın direkt olarak göbek yağlarına nüfuz etmesi değil kabızlık sorununu çözmesindendir. 40 gün boyunca sarımsak yutup 1 hafta sonra mola vermeniz tavsiye edilir.

SARIMSAĞI ÇİĞNEMEK Mİ YOKSA YUTMAK MI DAHA İYİ?

sarımsak yutmak zayıflatır mı? Sarımsağın faydaları neler?

Eğer kendinize inanarak ben bunu çiğneyerek yiyebilirim diyorsanız, yutmaya nazaran kilo verme sürecini arttırabilirsiniz. Yapılan çalışmalardan elde edilen bilgilere göre, sarımsağı çiğneyerek yemek yağ yakımını daha kolay sağlar. Ancak kokudan rahatsız olurum diyorsanız yutmak en doğru seçenek gibi görünüyor.

NOT:  Uygulanan zayıflama kürleri sarımsak ile desteklenmelidir. Uzman onayı almadan denemeyiniz.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Gulay 4 yıl önce Şikayet Et
    1 haftada 1 kilo seklinde etkisi oldu zayiflatyor diyeblrm
    Cevapla
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten zayıflatiyormu ona göre yutacam
    Cevapla
  • Dermannkar 4 yıl önce Şikayet Et
    Tecrübe konuşuyor dehşet derecede bir zayiflama söz konusu arkadaslar ama çiğnemek daha yararli tabi
    Cevapla
  • Orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Birkaç dilim halinde kesip bir bardak suyla çiğnemeden yutuyorum ben yatmadan önce. Yutması da sindirimi de kolay oluyor. Koku da yapmaz.
    Cevapla
  • ZELİHA 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle çiğneyin çünkü tam yutulunca bağırsakta rahatsılık yapıyor.Tıkanma şeklinde... Tecrübe edilmiştir.
    Cevapla
  • cesi 5 yıl önce Şikayet Et
    ZAYIFLATMAZ!!! tecrube ile sabitttir. 2 ay her sabah ac karna eski sarmisak yuttum ,15 kio aldim. Faydasi mide ye cok iyi geliyor....ulseri olanlar uygulasin...
    Cevapla
  • Elvan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence cok yediniz herseyi ondan aldiniz
    Cevapla
  • Sevill 4 yıl önce Şikayet Et
    Aldınız mı biz vermek istiyoruz ama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR